Voditelj Čistoće objasnio koliko će poskupiti odvoz otpada: ‘Građani će moći i uštedjeti’

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2019. u 08:19
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Odgovorio je na pitanje kako Čistoća misli stati na kraj neodgovornima.

Voditelj Čistoće Jure Leko objasnio je kako bi se mogle kretati cijene varijabilnog dijela računa.

'Možemo očekivati približno postojeće cijene, približno 0,11, 0,12 lipa po kilogramu. U tom smjeru će ići'. Leko tvrdi da Grad Zagreb ima najveću i najbolju infrastrukturu od svih gradova u Hrvatskoj. Kao primjer navodi 18 reciklažnih dvorišta i još jedno u izgradnji, prenosi Dnevnik.hr.

'U toj cijeni dajemo tri puta odvoz glomaznog otpada besplatno. Varijabilni dio je na bazi oko 40 posto. Nije on tako zanemariv i građani će na tome moći uštedjeti. Na samom iznosu računa'.

Odgovorio je na pitanje kako Čistoća misli stati na kraj neodgovornima, posebno u zgradama s više stanova. Kaže da Čistoća ima kamere i uređaje za snimanje nalik na mobitele.

'Sva naša vozila su opremljena kamerama. U vrijeme pražnjenja spremnika bit će snimak. Pored toga, zaposlenici će imati uređaj poput mobitela, sve ćemo snimati i zato što su kante čipirane, znat će se o kome se radi, pogotovo kućanstva. U početku ćemo dijeliti opomene.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Juru očito nije sram pričati besmislice: “Zašto bi netko plaćao za nekoga, ako će netko staviti nešto što je neprimjereno tamo gdje ne pripada? Trebamo ga pronaći da ne plaćamo kaznu za njega”, objasnio je Leko.”

Inspektor Jure će uhoditi susjede pored kante!

New Report

Close