Vodeća investicijska konferencija napustila i Zagreb i Beograd, evo gdje će se okupiti vodeći igrači u turizmu

Autor: Marija Crnjak , 29. travanj 2022. u 16:06

Event IDEEA (Ulaganje u razvoj imovine istočne i srednje Europe) zemljama jadranske regije dodaju Bugarsku, Rumunjsku i Grčku, te stvara novu platformu za razvoj ugostiteljstva jugoistočne Europe.

Regionalni investicijski projekt IDEEA u organizaciji globalne event kompanije Bench Events, nasljednik poznate konferencije Adria Hotel Forum, neće se održati u svibnju Beogradu kako je ranije najavljeno, već u Ateni i to u rujnu, doznaje Poslovni dnevnik. Iako je prvotno IDEEA bila planirana za Beograd zbog, nejasnog statusa prema Rusiji, Ukrajini i Europskoj uniji, organizatori su odlučili prebaciti konferenciju u Atenu.

Benchova regionalna konferencija seli u Grčku nakon 8 godina održavanja u Zagrebu te jednog izdanja u Beogradu (2019. godine). Event IDEEA (Ulaganje u razvoj imovine istočne i srednje Europe) zemljama jadranske regije dodaju Bugarsku, Rumunjsku i Grčku, te stvara novu platformu za razvoj ugostiteljstva jugoistočne Europe.

Organizatori kao jedan od razloga odlaska u Atenu navode i činjenicu da je Grčka trenutno jedna od najpoželjnijih destinacija u Europi za investicije u turizmu. Marina Franolić, direktorica za Srednju i Istočnu Europu, za Poslovni je izjavila kako su sponzori konferencije, a radi se pretežito o poznatim hotelskim brendovima, iznimno zadovoljni činjenicom da se konferencija seli u Grčku što potvrđuje povoljnu investicijsku klimu.

“Kao i svih godina do sada konferencija će okupiti iznimno zvučna imena hotelijerstva, a jedan od već potvrđenih govornika na ovogodišnjoj IDEEA je Dimitris Manikis, predsjednik Wyndham Hotels & Resort grupacije za Europu, Bliski istok, Euroaziju i Afriku. Hrvatska na žalost nije prepoznala mogućnosti koje su joj se pružale tijekom godina te nije iskoristila potencijal konferencije te prisutnosti globalnih lidera na njoj”, kaže Franolić.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close