Za pravu malu revoluciju u slavonskoj poljoprivredi zauzeo se Marko Pipunić, vlasnik Žita Osijek. Govoreći na temu 'Može li Slavonija globalno' na konferenciji Poslovnog dnevnika Snaga hrvatske hrane u Osijeku, Pipunić se založio za preusmjeravanje prerade svinjskog mesa s tradicionalnih kulena na pršute.
„Mi nikome u svijetu nismo bitni i stranci sigurno neće dolaziti u Slavoniju zbog tog našeg specijaliteta od kojeg ih boli trbuh jer je pun soli, dima i paprike. Takav proizvod nije zanimljiv drugim tržištima. Stranac želi pršut, a ne samo kulen. Moramo biti konkurentni i napraviti premium standardizirane proizvode kakve kupac u svijetu želi i prepoznaje“, poručio je slavonskim tradicionalistima Pipunić. Tvrdi da bi se dodana vrijednost kroz pršut, tvrdi sir i dobra vina mogla mjeriti u desecima milijardi kuna.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Gospodin bi proizvodio pršut u Slavoniji,a meso će sušiti na buri Panonskog mora, svašta,a evo i engleze boli trbuh od kulina:
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CDgQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.poslovni.hr%2Fhrvatska%2Fu-londonu-se-slavonski-kulen-prodaje-za-62-funte-257010&ei=PmtjVL7_A4TB7AaksoCwCQ&usg=AFQjCNH06tfJzpdVW0N3UD8R7YqaBJCEDg&bvm=bv.79189006,d.ZGU
ah, badava mu entuzijazam, slavonija je uza sve deklarativne desničare bastion komunizma u kojemu se sprječava svaka privatna inicijativa. ne znam postoji li u europi regija s tako malo privatnih investicija. “privatništvo” je u slavoniji rezervirano za individualne poljoprivrednike koji smatraju da mogu raditi što hoće i kako hoće a da im troškove i gubitke pokriva država poticajima. nema tamo pomaka dok ljudi ne počnu ozbiljno gladovati i odreknu se komunističkog viđenja ekonomije.
neka on svoj pršut reklamira tamo gdje je i napravljen a u slavoniji neka ostane kulen
Šta zna bosanac što je kulin…
Kog boli stomak od kulina nek papa OVO[/url], a ostali za 250 kn/kg mogu dobiti proizvod od 2% soli, 1% paprike, 1% češnjaka, žličicu šećera i 95% mesa.
Inače, ako neko treba tovljenika, nek svrne u moje slavonsko selo – ponuda se broji stotinama ako ne i više…
Uključite se u raspravu