Vlasnik jednog zagrebačkog restorana: “Kad sam čuo da nas zatvaraju, zaplakao sam”

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2020. u 15:09
foto: pixabay

Ogorčen je radom nacionalnog Stožera.

Ugostitelji diljem zemlje osluškuju što će odlučiti Vlada na sastanku užeg kabineta koji je još u tijeku. Jutros se pojavila informacija da će se do Badnjaka zatvoriti svi ugostiteljski objekti.

Vlasnik jednog velikog zagrebačkog restorana za tportal je ispričao kako se osjećao kad je čuo vijest o zatvaranju.

‘Zaplakao sam… Nisam plakao valjda deset godina. Toliko me to pogodilo. Ne znam što dalje… Do 1. listopada došao sam na nulu. Poravnao sam gubitke iz proljeća. Ali od tad sam natukao 300 do 400 tisuća kuna minusa. U prosjeku svaki dan imam gubitke od 1000 do 2000 eura. Mjesečno imam kredit od nekoliko tisuća eura. Najradije bih sve zapalio…’, rekao je za tportal zagrebački ugostitelj koji je molio za anonimnost.

Ogorčen je radom nacionalnog Stožera. Smatra kako su imali dovoljno vremena poduzeti mjere koje bi omogućile normalan rad lokala i restorana.

‘Natežem se svaki dan s radnicima. Poklao sam se sa svima oko nošenja maski. Napravio sam svaku stvar koju je Stožer tražio u ovih deset mjeseci. Testirao sam sve radnike. Nitko od njih nije imao antitijela, što znači da nije bio zaražen. To sam platio 30.000 kuna. Nema što nisam napravio da zaštitim radnike, svoju obitelj i posao. I oni nas sad zatvaraju! A mi od kolovoza tražimo da one koji ne rade po zakonu kažnjavaju. Da se uvede red! Osjećam se kao idiot i debil…’, ogorčen je naš sugovornik.

Komentirajte prvi

New Report

Close