Vlasnica prodaje poznati hotel i obiteljski biznis za 2,8 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 09. studeni 2020. u 06:33
Hotel Bunčić u Vrbovcu smješten je na središnjoj magistralnoj prometnici koja povezuje sve dijelove Hrvatske / PD

Traže kupca za uhodan biznis.

Kombinacija starih kredita u švicarcima i koronakrize presudila je odluci Daliborke Bunčić da ponovo u prodaju pusti Hotel Bunčić u Vrbovcu kraj Zagreba, ovoga puta na domaće tržište. Za hotel od 60 soba, dvoranama za sastanke i restoranima, poznat zagrebačkoj javnosti po organizaciji vjenčanja, vlasnica traži 2,8 milijuna eura, a nakon prodaje planira u potpunosti izaći iz ugostiteljskog biznisa koji je naslijedila od obitelji, te se baciti na poljoprivredu. Priča o prodaji koja traje nekoliko godina na dijelovima je dramatična, i objašnjava objave na društvenim mrežama iz kolovoza, da se hotel zatvara jer je prodan.

Lažna obećanja

“Imali smo ljetos neugodno iskustvo s jednim kupcem koji se pojavio i iskazao namjeru da kupi hotel, na naše iznenađenje, jer smo tada bili puni i nismo se oglašavali za prodaju. Radi se o lokalnom poduzetniku koji je izgledao vrlo ozbiljan, obećao je zadržati sve radnike i poslovanje, zajedno s budućim rezervacijama, i 16. srpnja potpisali smo predugovor, dobili kaparu. S 31. kolovozom otkazala sam ugovore o radu za 20 zaposlenih koji su se trebali zaposliti u novoj tvrtki, otkazali smo i evente u periodu tranzicije. To je bio ponedjeljak, a u petak je odvjetnik javio da kupac odustaje, i to nas je dovelo u vrlo nezgodnu situaciju”, ispričala nam je Bunčić, koja je tada donijela odluku da ponovno kreće u prodaju biznisa u Vrbovcu. Kumovala je svemu i korona, te neizvjesnost za buduće poslovanje koja se rasplamsala krajem kolovoza, kad su se krenule zatvarati granice za putovanja. A priča s prodajom krenula je još ranije, u vrijeme prošle gospodarske krize, jer je obitelj Bunčić kupila hotel 2003. godine na kredit u švicarskim francima, i to je od početka bila priča s velikim utegom. Nakon očeve smrti Daliborka Bunčić preuzela je i hotel i kredite, tako da je za vrijeme krize 2009. krenuo prvi pokušaj prodaje, ali tada izvan Hrvatske. Bilo je nekoliko zainteresiranih kupaca, no nije se ukazao onaj pravi, i posao je išao dalje.

Skup biznis s vjenčanjima

Daliborka Bunčić ističe da je hotel zaista bio dobro uhodan s vjenčanjima, no to je biznis koji ima jako visoke troškove, a Vrbovec ipak nije Zagreb.

“Osim vjenčanja, radili smo catering, a Hotel Bunčić imao je dobre ugovore sa sportašima, k nama su redovito dolazili rukometaši, hokejaši na travi, imali smo ugovore s grupama u tranzitu, Rumunjima i Bugarima, ali i Poljacima prema Jadranu. Hotel Bunčić ima odličnu poziciju, smješten je na središnjoj magistralnoj prometnici koja povezuje sve dijelove Hrvatske, a Vrbovec ima potencijal za sportski, lovni i kongresni turizam, čime se hotel i dosad bavio. Ujedno, hotel je otvoren čitave godine, i to je još jedan argument za profitabilnost”, ističe Bunčić. Ne pronađe li u ovom krugu kupca, Daliborka Bunčić hotel planira opet otvoriti na proljeće, uložiti u rekonstrukciju kojom bi hotel dobio 4 zvjezdicu te ga brendirati kao sportski hotel. Pronađe li ipak kupca, izlazi iz binisa u kojem je od djevojaštva, i planira se baviti poljoprivredom, uzgojem voća i povrća.

Komentirajte prvi

New Report

Close