Vlada nudi 200.000 kn za povratak u Hrvatsku, javila se samo jedna osoba

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2022. u 08:41
Foto: Pixabay

Ivan Majstorić iz Svjetskog saveza mladih smatra da mladima treba ponuditi više, mnogo više.

Hrvatska vlada ponudila je 200 tisuća kuna svima koji se vrate u Hrvatsku, u sklopu paketa demografskih mjera kojima želi revitalizirati zemlju. Za mjeru je osigurano milijardu i 20 milijuna kuna.

RTL doznaje da se u mjesec dana za korištenje mjere javila samo jedna osoba.

“To je očekivano, svi su govorili da se radi o mjerama koje realno nemaju neki učinak na povratak. Treba pitati mlade ljude, jer većinom su otišli mladi, zašto su otišli? Prije svega to je pitanje egzistencije, radnog mjesta i uređene države. Puno više treba ponuditi od neke mjere, i ljudi više ne vjeruju u obećanja”, rekao je o fijasku Vladine mjere demograf Marin Strmota.

I Ivan Majstorić iz Svjetskog saveza mladih smatra da mladima treba ponuditi više, mnogo više. Majstorić kaže da je važno urediti poslovnu klimu za investicije, poboljšati radne uvjete na tržištu rada, omogućiti kvalitetnija radna mjesta i veće plaće, a tu su i stambeno zbrinjavanje i usklađivanje obiteljskog i poslovnog života. Majstorić smatra da bi decentralizacija pomogla da se mladi zadrže u svojim sredinama, ali za sve je potrebna politička volja, vrijeme i financije, kao i dijalog.

Komentirajte prvi

New Report

Close