Vlada najavljuje punu plaću tijekom cijelog porodiljnog, a za očeve ima dodatno iznenađenje

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2019. u 10:27
Foto: Getty Images

‘Bilo nam je važno da krenemo od poboljšanja materijalnih uvjeta mladih obitelji i usklađenosti obiteljskog i poslovnog života, rekla je ministrica

Gošća središnjeg Dnevnika HRT-a bila je Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ministrica je rekla da je potpisano 252 ugovora za sufinanciranje vrtića, a da će se 200 novih vrtića graditi i to u kombinaciji državnog proračuna i EU sredstava. Ukupno 500 vrtića se obnavlja ili izgrađuje.

'Paralelno s time ide program dodatnog zapošljavanja i popodnevnog rada', istaknula je ministrica Murganić.

'Bilo nam je važno da krenemo od poboljšanja materijalnih uvjeta mladih obitelji i usklađenosti obiteljskog i poslovnog života, rekla je. Najavljuje se svih 12 mjeseci puna plaća na rodiljnom dopustu, a to bi bio jedan od načina poboljšanja uvjeta života mladih. Ova mjera omogućava jednaki pristup tržištu rada muškarca i žene i omogućava jednakopravno roditeljstvo', ističe.

'Direktiva EU je omogućavanje 10 dana plaćenog dopusta za očeve i to se uklapa u naše mjere ravnopravnog roditeljstva. Ta mjera je nešto što nas svakako čeka, naglasila je ministrica. Murganić je naglasila kako poslodavci sada kada su rasterećeni poreznih davanja, ulažu u svoje kadrove ne samo kroz plaće već i kroz naknade za zaposlenike. Mnogo ih je postalo 'poslodavac prijatelj obitelji'.

Komentirajte prvi

New Report

Close