‘Vlada ide svjesno u novčani otpis dugova’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. srpanj 2019. u 11:16
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak uoči Vladine sjedice da prijedlog novog Ovršnog zakona, o kojemu se danas raspravlja na Vladi, uobličuje mjere iz paketa zakona koji se bave problematikom ovršenih i blokiranih građana.

Marić je novinarima pred Banskim dvorima rekao da bi novi Ovršni zakon trebao uobličiti paket zakona, među kojima su Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, Zakon o izmjenama zakona o stečaju potrošača i Zakon o otpustu dugova fizičkim osobama.

"Iz djelokruga Ministarstva financija sad je već godina dana od implementacije dva zakona koja su značajno pomogla problematici ovršenih i blokiranih građana, a donijeli smo i onaj zakon koji se tiče jednokratnog otpisa", kazao je Marić dodavši da su napravljene i promjene u Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, koji je integriran u novi Ovršni zakon.

Smatra kako se tim zakonima šalje poruka da je Vlada svjesna problematike i da se svjesno ide u novčani otpis dugova.

Upitan misli li da bi i carinici i poreznici trebali dobiti status službene osobe, poput socijalnih radnika, Marić je rekao da o tome vrijedi razmisliti.

"Smatram da rade vrlo vrijedan i važan posao, koji vrlo često nije tako ugodan", ocijenio je dodavši da se puno pričalo o krajnjim mjerama koje nisu baš ugodne, ali misli da se carinici i poreznici dobro nose sa svim izazovima.

Marić je poručio da uvijek treba voditi brigu kako bi se spriječile situacije da u bilo kojoj službi ne dođe do tragičnih slučajeva, poput nedavnog ubojstva socijalne radnice Blaženke Poplašen u Đakovu.

Komentirajte prvi

New Report

Close