Vlada iz zakona izbacila porez na nekretnine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. rujan 2017. u 08:17
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Istaknuo je i da nije riječ o vrijednosnom porezu na imovinu kakav postoji u drugim zemljama Europske nije, već svojevrsno pojednostavljenje i komunalne naknade i spomeničke rente, koja već postoji, a na način da to bude i pravednije i učinkovitije za porezno administriranje.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila izmjene Zakona o lokalnim porezima kojima se brišu odredbe koje se tiču poreza na nekretnine, čije je uvođenje bilo predviđeno za početak iduće godine.

Premijer je, naime, nedavno rekao kako hrvatska javnost nije dovoljno dobro upoznata sa svim aspektima najavljenog poreza na nekretnine te najavio odgodu njegova uvođenja "za jedno dogledno vrijeme" kako bi se sve potrebne analize "i na neki način pomoglo jedinicama lokalne samouprave i usmjerili tenzije koje su u ovom trenutku nepotrebno grade i nerijetko fabriciraju nizom neistinitih informacija".

Plenković je napomenuo kako je taj porez usvojen u Hrvatskom saboru još koncem prošle godine u okviru zakona o lokalnim porezima kao dio velikog paketa porezne reforme, a njegova je namjera bila da to bude prihod jedinica lokalne područne samouprave. Istaknuo je i da nije riječ o vrijednosnom porezu na imovinu kakav postoji u drugim zemljama Europske nije, već svojevrsno pojednostavljenje i komunalne naknade i spomeničke rente, koja već postoji, a na način da to bude i pravednije i učinkovitije za porezno administriranje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Koji je to nesposoban ministar.
Dvije godine nije uspio objasniti g.lupom Hrvatskom narodu da se uvodi novi porez koji je isti kao stari, ali neće svi plaćati kao onaj stari jer to nije pošteno.

nebojte se zavaljat će nam ga na neki drugi naćin.karcinom raste a ljeka nema .

New Report

Close