Vlada dala novu ponudu sindikatima: Mihalinec poručio da sve što su dobili štrajkom se neće dirati

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2020. u 12:12
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Koeficijenti će se podizati temeljno sporazumu, neće se ići na izmjene sporazuma i ukidanje povećanja koeficijenata i dodataka u odgoju i obrazovanju, rekao je Mihalinec.

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava počeli su pregovori između odobra Vlade i predstavnika sindikata, piše N1.

Čelnik Sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je da ne bi govorio o štrajku dok ne vide kako će proći obje vezane ponude.

Na pitanje što je Vlada ponudila, rekao je da je razumljivo da, ako ponuda bude prihvatljiva njihovim članovima vezano uz dodatak TKU, pitanje koeficijenta i dodataka u obrazovanju će biti stavljeno ad acta zauvijek.

“Koeficijenti će se podizati temeljno sporazumu, neće se ići na izmjene sporazuma i ukidanje povećanja koeficijenata i dodataka u odgoju i obrazovanju. To je vezano uz Temeljni kolektivni ugovor”, rekao je Mihalinec i potvrdio da se ono što su izvojevali štrajkom neće dirati.

“Na stolu je pitanje zajedničko svim javnim i državnim službama i sindikati obrazovanja će dijeliti sudbinu svih zaposlenih u javnim službama onako kako oni odliuče sukladno novoj zanimljivoj ponudi Vlade”.

Komentirajte prvi

New Report

Close