Visoki časni sud HDZ-a sutra odlučuje o sudbini Jadranke Kosor

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2013. u 17:25
Jadranka Kosor (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)

Kosor će se pred vijećem moći sama braniti, a moći će angažirati i branitelja, no on mora biti član stranke.

Visoki časni sud HDZ-a sutra bi trebao odlučiti o sudbini bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor, protiv koje je pokrenut stegovni postupak na zahtjev zagrebačkoga gradskog odbora HDZ-a, zbog učestalih javnih istupa u kojima je kritizirala politiku stranačkog vodstva. Predsjednik suda Tomislav Čuljak već je ranije najavio da će se izuzeti iz postupka, jer u stranci obnaša i funkciju političkog tajnika, pa će peteročlanom sudskom vijeću predsjedavati Florijan Boras.

Protiv Čuljkova sudjelovanja u postupku je i Jadranka Kosor, koja je Čuljka ranije optužila da je „kvalifikacijama koje je iznio u Saboru i u jednoj televizijskoj emisiji izrekao optužnicu, što kao predsjednik suda ne može“. Njezinu zahtjevu da se postupak vodi pred javnošću nije udovoljeno pa će sutrašnja sjednica biti zatvorena za javnost. U stranci danas nisu željeli nagađati kakva će biti odluka suda, budući da je Predsjedništvo HDZ-a na prošlotjednoj sjednici, na kojoj je odlučilo pokrenuti stegovni postupak protiv bivše predsjednice, donijelo i zaključak kojim je objema stranama u postupku zabranilo javne istupe vezane uz postupak.

Kosor će se pred vijećem moći sama braniti, a moći će angažirati i branitelja, no on mora biti član stranke. Na odluku suda moći će se žaliti Predsjedništvu, koje odluku može poništiti ili ublažiti, pa je, primjerice, moguće da ju sud odluči isključiti iz stranke, a da Predsjedništvo tu odluku preinači u ukor pred isključenje, o kojem se ovih dana nagađalo u medijima.

Komentirajte prvi

New Report

Close