Više od 2200 prijava za poticaje za električna vozila, pojašnjeno kako će se rangirati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. travanj 2019. u 14:38
Foto: Getty Images

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tijekom dva dana zaprimio je više od 2200 prijava za sufinanciranje električnih vozila no one višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna, doznaje se u petak u tom fondu.

"Zahtjevi koje smo zaprimili dosad višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna", rekao je Hini direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš ističući kako se poziv za građane privremeno zatvara danas od 15 sati.

"Očekujemo kako će poštom stići još određeni broj prijava do sredine idućeg tjedna, kada ćemo ih sve zajedno rangirati prema vremenu predaje i krenuti u detaljnu obradu. Bit će prihvaćeni svi zahtjevi koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva i imaju potpunu dokumentaciju te budu u okviru raspoloživog budžeta", objasnio je Ponoš.

Za kupnju eko vozila građani su mogli dobiti do 40 posto iznosa sredstava, odnosno od 5 do 80 tisuća kuna, ovisno o kategoriji vozila.

Na prošlogodišnjem javnom pozivu najbrojniji su bili zahtjevi za sufinanciranje električnih bicikala.

Ponoš je istaknuo kako je cilj Fonda tim programom omogućiti građanima da lakše odaberu ekološki prihvatljiviji način prijevoza, osobito u gradovima i na kraćim rutama, zbog čega su u sustav poticaja uključeni električni bicikli.

Najavio je kako će nakon sufinanciranja električnih vozila građanima uslijediti sličan program i za tvrtke i lokalne jedinice.  

Komentirajte prvi

New Report

Close