Vikendice se prodaju za 5.500 eura, a za 10 tisuća eura možete dobiti i kuću i voćnjak

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2018. u 08:26
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U Draž planini vikendica od 45 četvornih metara, koju okružuje 1750 četvornih metara voćnjaka i vinograda, stoji 10.500 eura.

Posjedovanje vikendice koju dodatno okružuje vinograd ili voćnjak u nekom od izletišta u okolici Osijeka, 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća bilo je stvar prestiža. Bile su to nekretnine u koje se išlo svakog vikenda ili blagdana, što je bio dovoljan razlog za kuhanje fiša, čobanca, okretanje odojka…, dok bi se u hladovini kartala bela i ispijao špricer, piše Glas Slavonije.
Danas su, prema riječima trgovaca nekretnina, ali i prema cijenama u oglasima, ove nekretnine neželjeni teret kojeg bi se i oni koji ih još imaju željeli riješiti, ali je teško ili gotovo nemoguće naći kupce.

Tako je najpovoljnija vikendica u oglasima ovih dana u Branjinom Vrhu, gdje se kućica od 30 četvornih metara izgrađena 80-ih prodaje za 5500 eura. U Draž planini vikendica od 45 četvornih metara, koju okružuje 1750 četvornih metara voćnjaka i vinograda, stoji 10.500 eura.

Slična situacija je i s vikend-destinacijama u blizini rijeka, kao što su Suza, Batina, Mandićevac, Naselje Karašica, ili Erdut i Aljmaš. Sve ove cijeneprema tvrdnjama trgovaca nekretnina, tako su još predmet pregovora, a prosječna cijena kreće se od 13 do 17 tisuća eura, piše Glas Slavonije.

Komentirajte prvi

New Report

Close