VIDEO: On je najbolji radnik Hrvatske – čovjek iznimka u javnim ustanovama. Dobio je 100.000 kuna

Autor: Sergej Novosel Vučković , 12. studeni 2021. u 21:36
Foto: Saša Ćetković

Proglašeni laureati 4. izbora za naj radnike u natječaju Mali svjetionik za velike ljude – Zlatko Pisac je prvi, Irena Rončević druga, Renata Štimac treća. Organizatori poručuju – želimo potaknuti poduzetnike da prepoznaju i nagrađuju rad i poštenje.

Zlatko Pisac, 46-godišnji viši stručni savjetnik za pomorce u Lučkoj kapetaniji Split, najbolji je radnik Hrvatske, za što mu pripada nagrada od čak 100.000 kuna u gotovini. Titulu je osvojio u petak navečer u Plaza Centru u Zagrebu, na finalu ovogodišnjeg, 4. izbora za naj radnika – Mali svjetionik za velike ljude, koji organiziraju Mazars Hrvatska, Tim Kabel, Udruga Partner, Zaklada Rhema, u okviru Global Leadership Summita (GLS).

Pomorski djelatnik za kojeg se govori da je toliko susretljiv da pomorci više ne idu “na Kapetaniju nego do Zlatka”, ponio je tako osim vrijedne nagrade i titulu Dr. Dražen Glavaš, u spomen na poduzetnika, predavača i kršćanskog intelektualca koji je umro 2007. Drugoplasirana u ovogodišnjem natječaju za Naj radnika je Irena Rončević, pomoćnica u predškolskoj skupini u Humanitarnoj udruzi Kap u moru iz Korčule, kojoj je dodijeljeno 10.000 kuna, a treća je Renata Štimac, trgovkinja iz Perušića – vlasnica trgovačkog obrta Ivan 365 nagrađena je za taj plasman s 5000 kuna.

Novi laureat Malog svjetionika Zlatko Pisac primajući nagradu nije mogao prikriti iznenađenje, priznavši da ima i tremu.
“Ganulo me je, iznenađen sam, pogotovo kad sam ušao u Top10, srce lupa, no nagrada mi daje podstreh da radim još bolje”, poručio je Pisac. U prijavi organizatorima za njega je, uz ostalo, navedeno i kako je “čovjek iznimka u slici prosječnog zaposlenika u javnim institucijama”.

Na natječaj Mali svjetionik za velike ljude ove je godine stiglo rekordnih oko 570 prijava, s pričama i opisima radnika koje su slali njihovi kolege, prijatelji, klijenti, korisnici. Povjerenstvo organizatora pregledalo je i iščitalo sve i odlučilo se za najboljih 10 kandidata (osam žena i dva muškarca) za koje se moglo glasati sms-om i telefonskim pozivom od 25. listopada do petka 12. studenog popodne.

Foto: PD

Ukupno je bilo 12.000 glasova, kaže Kristijan Cinotti iz Mazarsa Hrvatska, podsjetivši na misiju i cilj natječaja.

“Ovu nagradu zovemo Mali svjetionik za velike ljude – mali zato što među nama nema menadžera, TV zvijezda, političara nego običnih radnika koji žive običan život i mi želimo ispričati njihove priče, a svjetionik zato što oni donose svjetlo svojim radom, trudom. Mi želimo bolju Hrvatsku, u kojoj se ne kuka non stop nego je cilj da priče malih svjetionika dođu u prvi plan, da pokažemo kako se poštenje i rad cijene ako naporno i vrijedno radiš, dajući primjer drugima i svojoj djeci. Želimo nagraditi rad i poštenje, potaknuti poduzetnike da to prepoznaju i nagrađuju”, istaknuo je Cinotti.

Odabrani su pojedinci koji svakoga dana pridonose svojoj okolini zalaganjem, predanošću poslu, odnosom prema radu, radnoj okolini, kolegama, kao i klijentima, korisnicima svojih usluga ili proizvoda.
Iduće godine jubilarno je, peto izdanje ovoga jedinstvenog natječaja i organizatori su poručili da im je želja dati najvrijednijima još više – ako je nagrada najboljem radniku sad 100.000 kuna, onda bi trebala biti i 100.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close