VIDEO: HAKOM objasnio kako u samo 3 koraka možete riješiti problem s operaterom

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2019. u 14:06
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Od ove godine HAKOM će dio svojih aktivnosti informiranja i edukacije korisnika elektroničkih komunikacija obavljati i putem videa, za one korisnike koji preferiraju video kao način edukacije ili dolaska do informacija o svojim pravima ili obavezama operatora.

Prvi takav video vezan je uz zakonom propisani postupak rješavanja nekog problema koji korisnik može imati sa svojim operatorom, od neispravnog i previsokog računa ili nedovoljne kvalitete usluge do svih onih slučajeva u kojima korisnik smatra da operator nije postupio prema važećem ugovoru.

Na taj način svaki korisnik usluga elektroničkih komunikacija može svoj problem riješiti bez izravnih troškova i dugotrajnog sudskog postupka, a konačna odluka HAKOM-a je obvezujuća za operatora. Isto tako, HAKOM koristi sporove koje korisnici pokreću protiv operatora kao informaciju i putokaz što na tržištu treba mijenjati kako bi se ono što bolje uredilo.

Drugi takav video, koji je trenutno u izradi, bavit će se promjenama propisa pri sklapanju ugovora putem telefona, koje stupaju na snagu 1. kolovoza ove godine. Naime, od tog datuma ugovor dogovoren s operatorom putem telefona smatrat će se sklopljenim tek nakon naknadne potvrde suglasnosti korisnika na operatorovu ponudu, koja će morati biti prethodno dostavljena korisniku na trajnom mediju.

Komentirajte prvi

New Report

Close