VIDEO: Gradonačelnik Bjelovara otkriva kako im je uspjelo nešto što nema ni državna razina

Autor: Maja Mikulandra , 06. veljača 2020. u 09:42
Foto: PD

‘Nisu svi gradonačelnici lokalni šerifi i na ovaj način šaljemo snažnu poruku da možemo vratiti povjerenje građana u politiku i institucije’.

Transparentnost, digitalizacija, konkurentnost i razvoj gospodarstva, glavni su fokusi Grada Bjelovara. Instaliranjem besplatne aplikacije, građani u svakom trenutku mogu vidjeti sve isplate iz bjelovarskog gradskog proračuna, čak i dnevnice gradskih zaposlenika, pa je zbog toga Bjelovar od prošle godine najtransparentniji grad u Hrvatskoj.

– Nisu svi gradonačelnici lokalni šerifi i na ovaj način šaljemo snažnu poruku da možemo vratiti povjerenje građana u politiku i institucije, komentirao je ovaj potez gradonačelnik Dario Hrebak koji je sa svojim timom odlučio smanjiti I gradske poreze. Tako je, u godinu dana, prepolovio prirez s 12% na 6%, a planira ga i potpuno ukinuti. Zanimljivo je da je smanjenje prireza rezultiralo povećanjem gradskih prihoda.

Kako je Bjelovaru uspjelo nešto što nema ni državna razina, jesu li projektom transparentnog proračuna uznemirili duhove hrvatskog političkog establishmenta, zašto digitalizaciju u Hrvatskoj smatra jadnom, sporom i skupom, odgovara bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak u intervjuu s glavnim urednikom Poslovnog dnevnika Vladimirom Niševićem.

Komentari (1)
Pogledajte sve

stvarno ti je uspjelo da bakicu od 71 godinu za jabuku i jogurt zatvoriš govnaru

New Report

Close