VIDEO/FOTO: Hrvatski reprezentativci uz ovacije stigli na Trg bana Jelačića, dočekalo ih potpuno ludilo

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2022. u 19:25
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometaši stigli su u nedjelju u 19,39 sati na Trg bana Jelačića gdje su ih pjesmom, bakljama, vatrometom i ovacijama dočekali deseci tisuća navijača oduševljenih trećom osvojenom medaljom na svjetskim prvenstvima.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vatreni su u zagrebačku zračnu luku sletjeli u 17,26 sati, nakon čega su autobusom uz pratnju policijskih motociklista krenuli prema središnjem trgu dok su ih na putu pozdravili brojni navijači pjesmom, vatrometom, trubljenjem, bakljama, mahanjem zastava…

Hrvatski reprezentativci stigli su na središnje mjesto dočeka praćeni zvucima pjesme Daleke Obale “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj”, kada je zavladala prava euforija na trgu, koji je od poslijepodnevnih sati, unatoč hladnom vremenu, ispunjen navijačima iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta.

Mnogi od njih “oboružani” su zastavama, dresovima, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.

Prolazeći gradom, Vatreni su na trenutak skrenuli s trase da bi se u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba premjestili u otvoreni panoramski autobus s velikim natpisom “Obitelj”, kojim su se zaputili na središnji zagrebački trg.

Na svečanom dočeku, među mnoštvom građana je i premijer Andrej Plenković u društvu s ministrima – Tomom Medvedom, Davorom Božinovićem, Gordanom Grlićem-Radmanom, Mariom Banožićem, Nikolinom Brnjac i predstojnikom Vlade Zvonimirom Frka-Petešićem.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Program je na Trgu počeo iza 16 sati glazbom koju je puštao DJ, a najavljeni su nastupi Prljavog kazališta, Jure Stublića i Filma, Daleke obale, Dalmatina, Zaprešić Boysa, Opće opasnosti i Slavonia benda. Himnu Republike Hrvatske izvest će klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Deseci tisuća navijača iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta okupili su se na središnjem zagrebačkom trgu “oboružani” zastavama, dresovima, kapama, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.  Najviše je mladih ljudi, koji plešu, pjevaju i skandiraju navijačke slogane.

Nogometaši i članovi stručnog stožera voze se autobusom trasom do čvora Buzin, Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, te potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na toj trasi je posebna regulacija prometa, a policija je postavila ograde u centru grada.

Svečani doček nogometne reprezentacije nakon izuzetnog uspjeha ostvarenog na svjetskom prvenstvu u Kataru organizira Hrvatski nogometni savez (HNS) u suradnji s Vladom i Gradom Zagrebom. Vlada će s milijun kuna podmiriti polovicu troška dočeka, drugi milijun dat će HNS.

Grad je pozvao navijače, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Jelačićeva trga.

Policija je objavila kako je pojačan promet vozila i pješaka prema središtu Zagreba, no sve teče bez poteškoća.

Najveći broj ljudi očekuju se na dijelu trase Savska, Frankopanska, Ilica i Trg bana Jelačića.

Komentirajte prvi

New Report

Close