VIDEO/FOTO: Kaos na graničnim prijelazima, pogledajte nepregledne kolone

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2023. u 14:28
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Granica nema uz nama susjedne EU države, ali se gužve stvaraju sada na ulasku u Hrvatsku iz Srbije, BiH i Crne Gore, ali i na naplatnim kućicama.

Produženi vikend brojni su iskoristili za kratki odmor, a ti se danas vraćaju kući. Pošto su naše vanjske granice sada granice šengenske zone, to je stvorilo velike gužve na nekim graničnim prijelazima.

Promet je pojačan na autocesti A3 Bregana-Lipovac i na naplati Zagreb-istok u smjeru Bregane, kao i na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku gdje su čekanja i po nekoliko sati, dojavljuje HAK.

Na ulazak u Hrvatsku preko graničnih prijelaza u sjevernome dijelu Bosne i Hercegovine čeka se između jednoga do četiri sata zbog povratka velikog broja ljudi koji žive i rade u inozemstvu te vlasti pozivaju na korištenje  zamjenskih graničnih prijelaza.

Kilometarske kolone su na graničnim prijelazima u Orašju prema Županji, odnosno Bosanskoj Gradiški prema Gradiški gdje se na prijelaz granice čeka dva sata, a najveća zadržavanja su u Donjoj Gradici prema Jasenovcu gdje pak putnici čekaju četiri sata, izvijestili su iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Na prijelaz granice kod Hrvatske Dubice i Hrvatske Kostajnice čeka se tri sata.

Veće gužve prema Hrvatskoj su i na graničnim prijelazima u sjeverozapadnoj Bosni, Izačiću i Maljevcu. Duža zadržavanja na prijelaz granice su posebno primjetna ove godine nakon što je Hrvatska pristupila nešto strožem, režimu schengenskog prostora.

Vlasti u BiH pozivaju građane da koriste alternativne granične prijelaze.

O gužvama svjedoče fotografije.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Komentirajte prvi

New Report

Close