Veliki preokret: Dinamo od Zdravka Mamića zatražio milijunsku odštetu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2023. u 16:27
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Dinamo je ranije tvrdio da zagrebački klub nije oštećen radnjama njegova dugogodišnjeg čelnika Zdravka Mamića i njegovih soptuženika.

Na suđenju braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama u sklopu zločinačkog udruženja, pred osječkim Županijskim sudom, NK Dinamo je uputio imovinsko-pravni zahtjev protiv šest od ukupno sedam okrivljenika, izvijestili su sa suda.

U aferi “Dinamo 2” za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Imovinsko-pravni zahtjev zaprimljen je u utorak ujutro, a zbog sumnje da su svojim postupanjem oštetili klub, odnosi se na sve okrivljenike osim na Nikkyja Arthura Vuksana potvrdili su na sudu.

Dinamo je ranije tvrdio da zagrebački klub nije oštećen radnjama njegova dugogodišnjeg čelnika Zdravka Mamića i njegovih soptuženika.

U  optužnici na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. ostale organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Na raspravi 28. studenog optuženi Igor Krota odlučio je promijeniti prethodni iskaz te priznao krivnju za kaznena djela iz optužnice, a potkraj listopada okrivljeni nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan nagodio se s Uskokom pa je, temeljem sporazuma stranaka, osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close