Velike smjene u tvrtkama Fortenovina turističkog sektora

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2020. u 10:18
Tomislav Varga, Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Sad je ključno pitanje kako će se posljedice koronakrize utjecati na već dogovorene dijelove transakcije.

Ovih su dana obavljene velike smjene u tvrtkama Fortenovina turističkog sektora, koji je dosad vodio Tomislav Matija Varga. Najprije je opozvan s pozicije predsjednika Uprave Atlasa, a zatim s iste pozicije u Kompasu. Uslijedila su razrješenja u Adriatica.net plusu i Go.Adriatica plusu. Uz Vargu je iz Atlas plusa ​opozvan član Uprave Mislav Veselica. Novi je predsjednik Uprave Lovorko Mamić, a član Uprave Marin Palada, piše Lider.

Lovorko Mamić tako je, objašnjavaju u kompaniji, zapravo preuzeo položaj predsjednika uprava kompanija iz portfelja turističkih agencija Fortenova grupe. Dugogodišnji je voditelj u kompanijama koncerna – prije je bio predsjednik Uprave Kompasa te član Uprave Kompasa i Adriatica.neta. Karijeru je počeo na voditeljskim pozicijama u Konzumu, a bio je i član Uprave Zagreb plakata. Prema neslužbenim informacijama, pravi je razlog Vargine smjene to što se Mamić najbolje snašao u restrukturiranju Kompasove mreže sa sjedištem u Ljubljani. Tim se ‘unutarnjim’ kadrovskim promjenama povećala efikasnost u upravljanju turističkim portfeljom uz manji trošak.

U kompaniji nisu komentirali pitanje je li Vargina smjena povezana s prodajom njihova turističkog portfelja. Odgovorili su samo da je prodaja ‘u tijeku’ i da će nakon dovršetka moći dati više informacija. No dobro upućeni izvori tvrde da su pregovori sa stranim kupcem (najvjerojatnije investicijskim fondom) u finalnoj fazi. Sad je ključno pitanje kako će se posljedice koronakrize utjecati na već dogovorene dijelove transakcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close