Velika zagrebačka tržnica uvodi inovaciju: Ovako još niste kupovali

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2020. u 08:25
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Na tržnicama Dolac, Trešnjevka i Utrina radit će i ribarnice. 

Zagrebačke tržnice će u skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite biti otvorene, a građani će proizvode moći kupovati i iz svojih automobila na “drive-in” Zelenoj tržnici na Žitnjaku, izvijestio je u srijedu voditelj Tržnica Zagreb Stanko Gačić.

“Temeljem Odluke Nacionalnog stožera CZ o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, tržnice će raditi. Radno vrijeme na svim tržnicama bit će od 8 do 13 sati”, poručili su iz Tržnica Zagreb.

Radit će tržnice Dolac, Utrina, Jarun,  Prečko, Gajnice, Trešnjevka, Kvatrić,  Špansko, Volovčica, Dubec,  Trnsko, Botinec,  Vrapče, Sesvete i Kustošija te “drive-in” Zelena tržnica na Žitnjaku, u Slavonskoj aveniji 50A.

Iz Tržnica Zagreb – podružnice Zagrebačkog holdinga napominju da je do sada na svim lokacijama omogućena prodaja iz zatvorenih objekata – prodavaonica i kioska.

Na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene su drvene obrtničke kućice iz kojih će obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi) prodavati poljoprivredne proizvode. Omogućit će se i prodaja mliječnih proizvoda.

Na tržnicama Dolac, Trešnjevka i Utrina radit će i ribarnice.

Postojeći pultovi za prodaju ribe su ograđeni pregradama, odnosno zaštitom od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

Na prostoru Zelene tržnice napravljene su sve predradnje kako bi se omogućila “drive-in” prodaja voća, povrća i cvijeća i za vozila s ciljem pomoći OPG-ovima ali i mogućnosti da građani mogu doći do domaćih proizvoda.

Pored općih mjera i uputa koje propisuje HZJZ,  voditelj Tržnica Zagreb Gačić napominje da su postavili i jasne upute na svim ulazima i vidljivim mjestima, te osigurali strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba.

Na tržnicama su postavljeni i punktovi za dezinfekciju ruku djelatnika, zakupaca i kupaca, a osigurano je i nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika i zakupaca. Provodit će se i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora.

Navedene mjere poduzete su kako bi se spriječilo širenje zaraze novim korona virusom, poručuju iz Tržnica Zagreb.

Pozivaju mole kupce da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja, kao što je rukovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close