Velika promjena: Grad Zagreb odustaje od Adventa na Gornjem gradu

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2023. u 10:27
foto: Davor/puklavex/pixsell

Advent u Zagrebu počet će 2. prosinca i trajati do 7. siječnja 2024. godine. 

Gornji grad ove sezone ostaje bez adventskih manifestacija. Neke od najpopularnijih lokacija, Strossmayerovo šetalište i plato Gradec velika su gradilišta pa su u gradskoj upravi događanja i kućice koji su trebali biti ondje odlučili preseliti na tri zamjenske pozicije. Tako će, umjesto na platou uz Klovićeve dvore, kućice biti na istočnome dijelu Trga bana Josipa Jelačića, odnosno kod Manduševca.

Prvi će se put Advent smjestiti i u novoj pješačkoj zoni Masarykove ulice, kamo će se preseliti sadržaji koji su trebali biti na istočnom dijelu Štrosa, ispod Gornjogradske gimnazije. Prigodne kućice predviđene za zapadni dio gornjogradskog šetališta bit će pak u pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj, kamo je Grad i prije htio smjestiti adventsku ponudu, ali nije bilo interesa zakupaca, piše Večernji list.

Advent će se odvijati i u novoj pješačkoj zoni Masarykove ulice, kamo će se preseliti sadržaji koji su trebali biti na istočnom dijelu Štrosa, ispod Gornjogradske gimnazije. Kućice predviđene za zapadni dio gornjogradskog šetališta bit će u pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj, kamo je Grad, piše Večernji, i prije htio smjestiti adventsku ponudu, ali nije bilo interesa zakupaca.

Advent kreće 2. prosinca

Na istočni dio Trga moći će se smjestiti između deset i 25 kućica za ugostiteljske sadržaje te najviše tri za prigodnu prodaju. U novu pješačku zonu u Masarykovoj moći će se postaviti između šest i 12 kućica za hranu i piće te maksimalno tri za ostale sadržaje, a lokacija u Staroj Vlaškoj prima ih od pet do 20 za ugostitelje te najviše pet za prigodnu prodaju.

Advent u Zagrebu počet će 2. prosinca i trajati do 7. siječnja 2024. godine. Sve lokacije će imati mogućnost raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. To su nazvali razdobljem zagrijavanja, od 29. studenog i trajat će do 2. prosinca da se ugostitelji uhodaju, a onda priča kreće ozbiljno.

Komentirajte prvi

New Report

Close