Veći pragovi blagajničkih maksimuma olakšat će poslovanje

Autor: Poslovni dnevnik , 07. siječanj 2024. u 22:00
Kod velikih subjekata iznos blagajničkog maksimuma odnosi se na svaki poslovni prostor/M. Prpić/PIXSELL

Veći prag posebno je značajan kod svih obrtnika ili poduzetnika koji posluju putem više poslovnih prostora te se blagajnički maksimum odnosi na sve njih zajedno.

Iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) izvijestili su da je prihvaćen njihov prijedlog o povećanju pragova blagajničkog maksimuma za mikro subjekte i obrtnike, za što ocjenjuju da će obrtnicima olakšati poslovanje.

HOK navodi da je u Narodnim novinama objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o fiskalizaciji u prometu gotovinom kojim su od 3. siječnja povećani pragovi blagajničkog maksimuma – za mikro subjekte i fizičke osobe s dosadašnjih 1327,23 eura na 2000 eura; za male subjekte s 6636,14 eura na 7000 eura, za srednje subjekte s 10.617,82 eura na 12.000 eura te za subjekte koji prelaze mjerila koja određuju malo gospodarstvo s 13.272,28 eura na 15.000 eura.

“Višekratno smo tražili povećanje ovih pragova, kako bi se obrtnicima i ostalim poduzetnicima olakšalo poslovanje, te zahvaljujemo Ministarstvu financija na prihvaćenom prijedlogu i značajnom povećanju pragova upravo za mikro subjekte i obrtnike”, istaknuo je predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil.

Veći prag, navode iz HOK-a, posebno je značajan kod svih obrtnika ili poduzetnika koji posluju putem više poslovnih prostora te se blagajnički maksimum odnosi na sve njih zajedno. Kod velikih subjekata se pak iznos blagajničkog maksimuma odnosi na svaki poslovni prostor.

Komentirajte prvi

New Report

Close