Već 12 godina radi kao privatna detektivka: Angažiraju je i poslodavci, a razlog je posebno zanimljiv

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2023. u 09:20
Foto: Pixabay/Ilustracija

Cijene angažmana privatnih detektiva različite su, ovisno o tome što želite saznati, a da je unutar zakonskih, etičkih i moralnih okvira

Baloner, šešir, dalekozor, lažni brkovi – tako nas vjerojatno, zahvaljujući filmovima, većina vjerojatno još uvijek zamišlja detektive. No, pitate li jednog pravog kako izgleda njegov posao – reći će vam da istraživati ne može baš svatko, piše HRT.

Mobiteli, aplikacije, kamere, GPS… Nikad više alata za špijunažu! No nekima je i dalje potrebna pomoć privatnog detektiva. Adela radi taj posao već 12 godina, a onome tko ju angažira pokušat će doznati tko ga potkrada, na čiju je internetsku prevaru nasjeo, ide li mu zaposlenik na lažno bolovanje – ali ne i vara li ga supružnik.

Lažna bolovanja

Danas je angažiraju i poslodavci koji žele znati lažiraju li njihovi djelatnici bolovanja. Imali smo par slučajeva gdje je recimo jedna žena znala otići na bolovanje, i onda na placu prodavala voće, povrće ili što već jer joj je bila sezona.

Cijene angažmana privatnih detektiva različite su, platit ćete ih od 45 do 95 eura po satu, ovisno o tome što želite saznati, a da je unutar zakonskih, etičkih i moralnih okvira. Poznata izreka kaže – radoznalost je svojstvo djece koja ništa ne znaju – i budala koji se žele baviti tuđim glupostima. Pazite da niste – ovi drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close