Važne obavijesti telekoma: Zbog uvođenja eura neke usluge neće raditi danima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. prosinac 2022. u 13:09
Foto: pixabay

Korisnici usluga tri najveća telekoma u Hrvatskoj zbog prelaska na euro u noći na Staru godinu i u prvim danima u novoj godine neće imati pristup nekim telekom uslugama. 

Iz Hrvatskog telekoma (HT) korisnike svoje mobilne mreže zadnjih par dana obavještavaju da će im radi konverzije cijena iz kuna u euro u razdoblju od 21 sat 31. prosinca 2022. do 23,59 sati 1. siječnja 2023. biti onemogućen pristup webshopu tog telekoma te aplikacijama i portalu Moj Telekom.

Za to vrijeme neće se moći ni aktivirati opcije, uključujući i roaming, kao ni kupovati HT usluge niti nadoplatiti bon, ali kažu da će pozivi, poruke i internet raditi nesmetano.

Iz A1 Hrvatska obavijestili su da će zbog prelaska na valutu euro u razdoblju od 31. prosinca 2022. u 21 sat do 3. siječnja 2023. u 23,59 sati biti ažuriranje A1 sustava.

Zbog toga ni korisnici A1 u tom vremenu neće moći kupovati na webshopu telekoma, niti aktivirati opcije roaminga te onih koje uključuju dodatni podatkovni promet i dr., kao ni pristupiti aplikaciji i portalu Moj A1, dok će mreža neometano raditi.

Telekom Telemach Hrvatska korisnike svoje mobilne mreže obavijestio je pak da će se zbog uvođenja eura u razdoblju od 31. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023. odvijati nadogradnja sustava za Telemach pretplatnike.

Tijekom tih radova u svim kanalima neće biti moguće uključivanje i isključivanje tarifnih paketa i opcija (npr. roaming paketi, data paketi) te kupovina dodatnih sadržaja.

Iz Telemacha savjetuju korisnike da sve potrebne izmjene na pretplatničkom broju izvrše najkasnije do 30. prosinca, dok iz HT-a i A1 napominju da potrebne kupnje i aktivacije učine prije 1. siječnja odnosno na vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close