Varionica se okitila medaljama na tržištu koje ‘guta’ 50% piva u svijetu

Autor: Sergej Novosel Vučković , 31. kolovoz 2021. u 12:20
Foto: PD

Na Asia Beer Challengeu u Hong Kongu, najvećem azijskom natjecanju i kušanju piva, dva zlatna i po jedno srebrno i brončano odličje za adute zagrebačke craft pivovare koja je ove godine osvojila i europske pivske Oskare.

Zagrebačka pivovara Varionica nastavlja nizati uspjehe na svjetskim natjecanjima i kušanjima piva. Nakon što se ove godine, u svibnju, okitila s četirima pivskim Oskarima na European Beer Challengeu u Londonu, najvažnijem i najutjecajnijem natjecanju i ocjenjivanju piva Europi, sad su njena piva osvojila i najveći kontinent – Aziju!

Odličja su zaslužena u Hong Kongu, na Asia Beer Challengeu 2021. Riječ je o najvećem i najprestižnijem natjecanju piva u Aziji, kontinentu koji danas popije čak polovinu svih globalnih količina pića od hmelja, a medalje koje su ondje pripale Varioničinim adutima u samoj su craft pivovari ocijenili – nevjerojatno važnima.

Foto: PD

Zlatna medalja u kategoriji American IPA ide tako za Haker black hat edition, pivo nedavno spravljeno za i u suradnji s jednom od naših vodećih softverskih kompanija Combis; zlato je osvojio i Varioničin sad već klasični Pale ale. Srebrnu medalju zaslužila je Siesta session IPA, a brončanu Pop!Lager.

“Nisu ovo naše prve medalje koje smo dobili i drago nam je da smo zadržali visoki standard kvalitete”, u priopenju medijima poručuje suvlasnik Varionice Davor Simičić. Ipak, konkurencija s kojom su se nadmetali govori o velikoj vrijednosti ovih priznanja – uzorke svojih piva u Hong Kong su odaslali i renomirani brendovi kao što su Ayinger, Rodenbach, Palm, Hopster, Hofmeister i drugi. Ocjenjivalo se vrlo strogim kriterijima, metodom kušanja naslijepo, ne bi li se osigurali objektivni i što pouzdaniji nalazi.

Boce trofejnih Varioničinih piva odsad, dakle, mogu urešena i novim medaljama s azijskoga pivskog izazova, što ih čini neodoljivam i trgovcima i potrošačima, kažu iz pivovare.

“Te nove medalje nisu slučajne nego su odraz naše ljubavi prema pivo i predanosti kvaliteti, veliki je ovo uspjeh cijelog našeg tima”, istaknuo je suvlasnik i glavni pivar Varionice Matija Mrazek.

Komentirajte prvi

New Report

Close