FOTO: Imaju najbolja piva u Europi, višestruko zlatna

Autor: Sergej Novosel Vučković , 12. svibanj 2021. u 13:15
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Craft pivovara Varionica iz Zagreba, s pogonom u Pisarovini, na European Beer Challengeu, prestižnom natjecanju u Londonu, drugu godinu zaredom osvojila najsjajnija odličja – sada su stigla 4 zlata

Najbolja piva u Europi ima Varionica, craft pivovara iz Zagreba! Na European Beer Challengeu u Londonu, najvažnijem i najutjecajnijem natjecanju i ocjenjivanju piva na Starom kontinentu Varioničini proizvodi okitili su se četirima pivskim Oskarima, kako se odmilja naziva ovo prestižno priznanje.
Dvostruko zlato tako je osvojio stil Deep Dive IPA, a po jedno Neon Stout i Siesta Session IPA, čime je Varionica upotpunila svoju kolekciju najsjajnijih odličja, jer su lani na istom natjecanju zlata pobrali Pale Ale (dvostruko) i Chef’s beer (kasnije dobilo i nagradu za dizajn ambalaže Iron A’ Design Award u Italiji), a broncu Noel passion sour.

S novim uspjehom potvrđenim od najelitnijih europskih veleprodajnih kupaca piva, ujedno sudaca European Beer Challengea, Varionica se afirmirala kao ponajbolja hrvatska tvornica piva i dio vrha globalnog pivarstva.
“Činjenica jest da je European Beer”, kaže Matija Mrazek, majstor-pivar craft pivovare i njen suvlasnik uz Davora Simičića. Njihovi se pivski favoriti vare u Pisarovini, u pogonu uređenom i financiranom zahvaljujući EU projektu vrijednom 10,8 milijuna kuna, od čega se iz EU ‘dotočilo’ 4,8 milijuna kuna. Tamo je kapacitet proizvodnje 40.000 litara mjesečno.
Piva varionice u Hrvatskoj se mogu nabaviti u brojnim restoranima i kafićima, ali osim tog kanala dostupna su u 300 prodajnih mjesta brojnih trgovačkih lanaca, kao i na webshopu Varionice, gdje se mogu kupiti i cijeli kartoni, kao i ‘sklopiti’ personalizirati paketi piva, prema željama kupaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close