Vanđelić: Obnova rješava životne probleme građana i Zagreba

Autor: Suzana Varošanec , 04. veljača 2021. u 13:52
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Resorno ministarstvo dosad je zaprimilo tek 347 zahtjeva za obnovu.

Transparentnost i integritet, kao glavne poluge dosad viđene uz profeseionalne kompetencije u radu iskusnog menadžera, danas privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Damira Vanđelića, ostaju temeljna uporišta na kojima će graditi potresnu obnovu. Potvrda dolazi u prezentaciji dosadašnjih aktivnosti Fonda, ali i kroz njegov odabir prioriteta, obnove kao rješenja životnih problema Zagrepčana i Zagreba, zbog čega je Vanđelić ‘prelomio’ i objavio da neće iskoračiti na prostor čiste politike kroz spominjanu kandidaturu za HDZ-ova gradonačelnika.

Pokazatelji za odlike kojima Vanđelić oblikuje svoj menadžerski angažman vidljivi su kroz prezentaciju rada Fonda. Što se troškova tiče, u siječnju je, uz nešto manje od 3,5 milijuna kuna isplaćenih građanIMA za naknade troškova obnove, predstavio da je na plaće utrošeno 130.348,23 kune. Dodatni troškovi, koji se prema njemu detaljno mogu pregledati na web stranici Fonda, odnose se na izradu pečata, održavanje stranice, nabavu savjetodavnih usluga za izradu dokumentacije za postupke javne nabave koje će provesti Fond, odvjetničke usluge za izradu Pravilnika o radu i popratne dokumentacije te Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i PR usluge. Uz plan nabave, objavljen u e-oglasniku javne nabave i s Pravilnikom o jednostavnoj nabavi Fonda vidljiv na internetskim stranicama, ukazao je da je na objavu u oglasnik EU upućena obavijest po Direktivi 2014/24/EU za poslove projektiranja, od 52 milijuna kuna (bez PDV-a).

“Resorno ministarstvo dosad je zaprimilo tek 347 zahtjeva za obnovu, a građani se žale da im je procedura za predaju zahtjeva prekomplicirana. Da bismo ubrzali postupak s Pravnom klinikom organizirali smo edukaciju 37 studenata koji će u gradskim četvrtima i mjesnim odborima pomagati građanima s ispunjavanjem zahtjeva. Zahvaljujući tome, očekuje se barem 300 novih zahtjeva tjedno”, objasnio je Vanđelić dodajući da obnova ima potencijal ubrzati hrvatsko gospodarstvo, a predviđeni rast BDP-a iznosi 1% godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close