Valamar kupio i treći hotel u austrijskom skijalištu, ide se na luksuz

Autor: Marija Crnjak , 03. lipanj 2022. u 11:37
Foto: Valamar

Hotel Kesselspitze do sada je bio u vlasništvu obitelji Lürzer koja je prepoznata kao lider razvoja i inovacija u ponudi čitave Obertauern destinacije.

Valamar nastavlja sa širenjem portfelja u Obertauernu u Austriji kroz preuzimanje luksuznog hotela Kesselspitze koji će time postati treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu i prvi Valamar Collection hotel u Austriji. Hotel Kesselspitze do sada je bio u vlasništvu obitelji Lürzer koja je prepoznata kao lider razvoja i inovacija u ponudi čitave Obertauern destinacije.

Internacionalizacija portfelja s fokusom na zimska odredišta u alpskoj regiji jedan je od strateških ciljeva Valamara od 2018. godine i otvaranja prvog hotela od 4*, Valamar Obertauern hotela, pod Valamar brendom u Obertauernu. Širenje u Austriji nastavlja se 2021. godine kroz akviziciju hotela Marietta u Obertauernu te postavljanjem nove vlasničke strukture u Valamar A GmbH, SPV društvu u kojem Valamar ima ulogu manjinskog investitora ali pruža usluge hotelskog upravljanja cjelokupnom portfelju.

Hotel Kesselspitze 5* jedan je od najpoznatijih hotela u Obertauernu, ima 66 ključeva, restoran, unutarnji bazen i wellness sadržaje, te se nalazi na izvrsnoj lokaciji s neposrednim pristupom skijaškim stazama. Valamar Collection brend predstavlja najvišu razinu usluga i udobnosti za goste te niz usluga s potpisom koje će Valamar nuditi i gostima hotela Kesselspitze. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji otvorit će se već u zimskoj sezoni 2022./2023.

“Internacionalizacija poslovanja putem širenja portfelja u zimskim destinacijama Alpa strateški je cilj Valamara. Akvizicija trećeg hotela u Obertauernu predstavlja još jedan značajan korak u realizaciji sinergija poslovanja, posebno zapošljavanja naših sezonskih zaposlenika na cijelu godinu,“ izjavio je Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Riviere.

Valamar planira nastaviti ulaganja u kvalitetu portfelja u Austriji, pa će tako Valamar Obertauern Hotel 4* sezonu 2022./2023. dočekati obogaćen potpuno novim unutarnjim bazenom čija je izgradnja u tijeku.

Komentirajte prvi

New Report

Close