Užas u Splitu. Zbog povraćanja i gušenja pet osoba u bolnici, među njima i dvoje učenika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2024. u 14:20
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Policija je osigurala mjesto događaja. Sve evakuirane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela.

Pet je osoba, među kojima i dvoje učenika, zbog povraćanja i gušenja zatražilo liječničku pomoć u KBC-u Split nakon što je u petak u hotelu Radisson Blu navodno iscurio klor, doznaje se u splitskoj policiji i bolnici.

Nakon što je u hotelu, po neslužbenim informacijama, došlo do curenja klora, najvjerojatnije u prostorijama povezanim s bazenom, osoblje i gosti su evakuirani.

Na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) u splitskoj bolnici primljeno je dosad pet osoba, prve dvije bile su muškarac (60) i žena (20).

Muškarac je razvio simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja, obrada nad njim još traje i izvan je životne opasnosti. U bolnici kažu da će, s obzirom na nalaze, muškarac biti zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja.

Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali s vrlo blagim simptomima i po završetku obrade će biti puštena na kućnu njegu.

Nakon prve dvojice otrovanih, na OHBP su se javile još tri osobe, među kojima je i dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu.

Radi se o dječaku starom 16 godina i djevojčici od 17 godina koji su zaprimljeni na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem gušenja. Nakon obrade bit će pušteni na kućnu njegu, doznaje Hina u bolnici.

Policija je osigurala mjesto događaja. Sve evakuirane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela.

U cilju prevencije i zaštite građana od štetnih emisija zatvoren je dio ceste na južnoj strani hotela na Puta Radoševca. Kada se za to ispune uvjeti, na mjestu događaja obavit će se očevid.

Komentirajte prvi

New Report

Close