Uz platformu Assist-o osobni asistenti postali su dostupni svima i na kraći rok

Autor: Lucija Špiljak , 18. lipanj 2020. u 22:00
Kaja Pavlinić, suosnivačica inovativne platforme/MATEA SMOLČIĆ SENČAR

U planu im je uskoro u tim uključiti i stručnjake iz područja prava i računovodstva.

Opća je percepcija u društvu kako su osobni asistenti samo za direktore velikih firmi i kako samo bogati pojedinci imaju osobne asistente, a dodatan je problem što ih najčešće treba zaposliti na puno radno vrijeme, unatoč tome što možda ne postoji potreba za tolikim opsegom sati.

Širok spektar vještina
Objašnjava nam to Kaja Pavlinić, koja je sa Samuelom Boschom, Alexandrom Sanchezom i Anom Krakan prošle godine razvila platformu Assist-o, s ciljem da svima omoguće korištenje usluge osobnih asistenata.

Uz Assist-o klijenti dobivaju mogućnost uzeti osobnog asistenta po stvarnim potrebama već i od 15 sati mjesečno. “Naši osobni asistenti dolaze s područja Europe i svi su visokoobrazovani te su prošli kroz rigoroznu selekciju i trening, što znači da vladaju širokim spektrom vještina. Također, njima je po potrebi dostupan i tim stručnjaka – od grafičkih dizajnera, web developera do stručnjaka u području marketinga, koji su im spremni pomoći sa zadacima klijenata, ako je to potrebno.

149

eura je trenutno cijena za koju se može dobiti osobni asistent za 15 garantiranih sati raspoloživosti

Osobni asistenti trenutno nude širok spektar usluga, od kojih su neke planiranje rasporeda, organizacija putovanja, upravljanje e-mailom, provođenje raznih istraživanja, pisanje izvještaja, upravljanje društvenim mrežama i osnovno održavanje web-stranica, a uskoro nam je u planu u tim uključiti i stručnjake iz područja prava i računovodstva, kako bi klijentima i u tome mogli pomoći. Naravno, naše će se usluge proširivati prema potrebama klijenata”, kaže naša sugovornica.

Trenutno unutar platforme nude 50 posto popusta u ovom inicijalnom periodu pa je to prilika za korisnike da dobe vlastitog osobnog asistenta već po cijeni od 149 eura za 15 garantiranih sati raspoloživosti. Dodatni sati će tijekom ove Alpha faze biti besplatni, a u budućnosti će klijenti svoje potrebe moći dogovarati direktno s timom.

Ogroman interes
Radnu atmosferu Pavlinić opisuje kao prijateljsku i istovremeno produktivnu i profesionalnu, zato ne čudi da je i sam intervju za posao zahtjevan, dok osoba koja se prijavljuje mora biti visokoobrazovana, svestrana, dobro organizirana i marljiva. Nakon uvodnih intervjua kandidati prolaze kroz dvotjedni online trening koji se sastoji od interaktivnih predavanja i zadataka kroz koje mogu pokazati svoje vještine, nakon čega se odabiru oni najbolji.

“U početnoj fazi tražilo se šestero osobnih asistenata. Na oglas za posao prijavilo se čak 540 mladih osoba u roku od 10 dana, što znači da je samo jedan posto njih dobilo priliku raditi za Assist-o”, kaže Pavlinić.

Njihove usluge već su dostupne na području Europe i SAD-a, a razmatraju i druga tržišta. Surađuju i s velikim brojem stranih klijenata koji dolaze uglavnom iz SAD-a, Švicarske, Njemačke, Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske i Austrije. “Klijenti su poprilično šaroliki, što nam je i cilj – vjerujemo da osobne asistente treba učiniti dostupnima svima, od prezaposlenih i aktivnih studenata, do iskusnih poduzetnika”, zaključuje Kaja Pavlinić.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close