Uvedene nove mjere zaštite u Zagrebačkoj zračnoj luci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2020. u 11:52
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

“Služba zaštite na radu MZLZ-a u stalnom je kontaktu sa nadležnim zdravstvenim ustanovama u zračnoj luci, koje prate situaciju i daju upute za postupanje”, poručuju iz MZLZ-a.

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) provodi sve potrebne i usuglašene mjere zaštite putnika i zaposlenika zbog prevencije koronavirusa i u stalnom je kontaktu sa nadležnim službama i ustanovama koje prate situaciju i daju upute za postupanje, ističu iz MZLZ-a.

Kada je riječ o putnicima, na upit Hine iz MZLZ-a kažu da su u zračnoj luci Franjo Tuđman za nadzor i koordinaciju svih aktivnosti i procedura u smislu prevencije koronavirusa nadležne službe granične sanitarne inspekcije, koje u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) imaju potrebne informacije o dolaznim putnicima iz područja koja su pod posebnim nadzorom i imaju definirane protokole postupanja.

“Granična sanitarna inspekcija na zagrebačkoj zračnoj luci ima 24-satno dežurstvo, kao i medicinski tim Doma zdravlja Zagrebačke županije. Sa zračnom lukom su dogovoreni standardni postupci za prihvat putnika u dolasku, transferu, tranzitu i odlasku po kategorijama, te lokacije njihovog pregleda i mogućeg zadržavanja/izolacije, prema odluci sanitarnih inspektora”, kažu iz MZLZ-a.

Vezano pak za zaposlenike u zračnoj luci, naglašavaju da su zbog prevencije i njihove zaštite nabavljene zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, koje po potrebi koriste zaposlenici koji su u neposrednom kontaktu s putnicima.

“Služba zaštite na radu MZLZ-a u stalnom je kontaktu sa nadležnim zdravstvenim ustanovama u zračnoj luci, koje prate situaciju i daju upute za postupanje”, poručuju iz MZLZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close