Uštedite novac i sate vožnje: Za ‘šaku eura’ avionom do Dubrovnika, Splita i Osijeka

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2020. u 10:33
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Iz Rijeke se može i u Split, kao i u Osijek, i karta do Osijeka stoji isto kao i za Dubrovnik.

Zrakoplovna kompanija Trade Air, koja sjedište ima u Velikoj Gorici, počela je s domaćim letovima 22. lipnja, a nastavit će cijelo ljeto i dio jeseni, točnije do 25. listopada. I ove godine u okviru PSO programa sufinanciranja unutarnjih letova, nastavlja se s povezivanjem Osijeka i obale, odnosno Pule ponedjeljkom i petkom, s Rijekom utorkom i četvrtkom, Splitom i Dubrovnikom čak četiri puta tjedno, dok Zagrebom i dva puta dnevno, piše Novi list.

Trade Air, koji ove godine slavi 25 godina, raspored letenja održava zrakoplovom tipa L410, takozvanim turbo-prop zrakoplovom kapaciteta 18 sjedala. Tko, dakle, ovih dana iz Rijeke želi u Dubrovnik, svakako može u obzir uzeti i ovu opciju. Za Zračnu luku Dubrovnik 30. lipnja moglo se letjeti i po promotivnoj cijeni od 357,15 kuna, a trajanje leta je nešto više od dva sata.

Za usporedbu, putovanje autom iz Rijeke do Dubrovnika traje oko 7 sati, a cijena puta, znači autocesta plus gorivo je oko 110 eura, što je gotovo 800 kuna.

Ekonomska cijena leta je po osobi 582,15 kuna. Idući let je već danas, u četvrtak, i cijena karte je ista. Sam zrakoplov iz Rijeke kreće u 14 sati, a u Zračnoj luci Dubrovnik ste već u 16,25, što znači za samo dva i pol sata, s time da avion slijeće i u Split, kamo stiže po ovom rasporedu za nekih 55 minuta.

Iz Rijeke se može i u Split, kao i u Osijek, i karta do Osijeka stoji isto kao i za Dubrovnik. S time da se već sada za neke datume ne može naći slobodno sjedalo u povratku. Letovi za Osijek su uvečer u 20,5 sati, a u Osijek se stiže za sat i 15 minuta

Komentirajte prvi

New Report

Close