Posljednjih godina, sve više je naglašena ideja o potrebi razvoja domaćeg prehrambenog sektora, odnosno lokalne proizvodnje hrane. Uz pojam lokalne hrane najviše se veže riječ „održivost“, a usko je povezan i pojam „sigurnost“. Mnogi prerađivački sektori donose zabrinjavajuće brojke, a ove godine pozitivnim podacima je iznenadila mliječna industrija. Upravo su takve brojke ključne kako bi pojmovi sigurnost i održivosti još više dobili na značaju u hrvatskoj poljoprivredi.
Proizvodnja mliječnih proizvoda i otkup mlijeka ove je godine u porastu. U odnosu na prvih šest mjeseci 2013. godine u istom periodu 2014. otkup mlijeka je bio u porastu s 260.861 na 272.890. Također u Hrvatskoj je u lipnju prikupljeno 44.685 tona kravljeg mlijeka, što je 10,1 posto više nego u lipnju prošle godine.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu