Uskoro u Petrinji laboratorij za analizu meda

Autor: Darko Bičak , 24. siječanj 2021. u 22:00
Tvrtka Agro Simpa iz Siska otvara laboratorij u centru grada/MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL

Laboratorij će se nalaziti u samom centru Petrinje, dijelu grada koji je pretrpio najveće štete od potresa.

Usprkos elementarnoj nepogodi potresa u Petrinji, koji je nanio katastrofalne posljedice, život i poduzetništvo nisu stali, čemu svjedoči i tvrtka Agro Simpa iz Siska, koja je objavila da uskoro otvara novi laboratorij za analizu meda i pčelinjeg voska.

Laboratorij će se nalaziti u samom centru Petrinje, dijelu grada koji je pretrpio najveće štete od potresa, a iz ove tvrtke ističu da su unatoč problemima uspjeli sanirati posljedice nepogode te nastavljaju s ciljevima koje su si zadali.

Kako pojašnjavaju, laboratorij će biti opremljen najmodernijom opremom za analizu meda te će moći raditi sve analize prema pravilniku o kakvoći meda, a također su nabavili i specijalni uređaj, infracrveni spektrofotometar FTIR, koji će moći analizirati čistoću pčelinjega voska.

Dodaju da se nadaju da je ovo jedan mali korak k oporavku grada Petrinje i vjeruju da će i ostali poduzetnici pokrenuti investicije u potresom pogođenim područjima.

Tvrtka Agro Simpa je najveći lanac trgovina poljoprivrednom opremom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a asortiman im obuhvaća prodaju alata i repromaterijala za poljoprivredu, pčelarstvo, vrt i domaćinstvo.

Distributeri su renomiranih tvornica stočne hrane Inberg, TSH Čakovec, Sano, sjemenskog kukuruza BC Institut, KWS, Poljoprivredni institut Osijek, te zaštitnih sredstava svih poznatijih proizvođača.

Komentirajte prvi

New Report

Close