Uskoro akcija ‘100% kosteljansko’

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2015. u 11:11
Foto: http://www.pregrada.info

Ideja ove akcije je nizom aktivnosti promovirati i ljudima približiti Kostel i kosteljanski način života.

Ideja ove akcije je nizom aktivnosti promovirati i ljudima približiti Kostel i kosteljanski način života. Osim samog Kostela, akcijom će se promovirati i Kosteljance i to kao hrabre, naočite i stasite muškarce, odjevene u crveno-plave uniforme, spremne u svakom trenutku izvaditi svoje pištole te njima hrabro kovitlati po zraku pred zapanjenim neprijateljem (odnosno, publikom). Time se, osim promocije Kostela i okolice, planira, naravno, poraditi i na natalitetu koji je u drastičnom opadaju od kad caffe bar Palma više ne radi.

Sličnosti sa "100% zagorsko" ne prestaju samo u naslovu. U sklopu županijske akcije organizira se manifestacija "Babičini kolači" u kojoj bake peku kolače po starim recepturama. Kostelska će pak verzija imati manifestaciju "Dedekovi tudumi" u kojima će dedeki prezentirati stare recepture svojih delanaca te posvjedočiti kako su ih uspjeli preživjeti.  Tu će biti prilike za degustacije i razna sljubljivanja, a oni koji to prežive, dobit će diplome i moći će glasati za svoje dedeke favorite.

U "100% kosteljansko" uklopit će se i tradicionalno pucanje iz pištola pod starim Kostelgradom.

Veliko završno događanje akcije "100% kosteljansko" planira se organizirati u klijeti kosteljanskog gradonačelnika Vešligaja, jer je to jedini način da ga se pridobije da pozove klijeti, a i da potroši svoje vino koje nerado dijeli s običnim pukom (isto vrijedi i za ostale osobe iz vrha gradske vlasti, ali o tome u posebnom feljtonu koji slijedi). Tijekom te fešte planirano je i proglašenje streljača s najvećom pištolom i najmanje promila. U slučaju da takvih ne bude (da se razumijemo, ne zato jer su pištole premale), titulu će preuzeti najstariji preživjeli dedek s "Dedekovih tuduma", a, ako ni takvih ne bude, onda nagradu dobiva kostelski najdraži gastarbajter Branto zbog brojnih poznatih i nepoznatih zasluga za promociju kosteljanskog načina života.

Organizatori se nadaju velikom uspjehu akcije te na taj način pomoći u definiranju Kostela kao poznatog turističkog odredišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close