Istraga protiv pomoćnika ministra branitelja zbog mita

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2012. u 16:58
Dinko Mikulić; Photo: Filip Brala/PIXSELL

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je donio nalog o provođenju istrage protiv pomoćnika ministra branitelja.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je donio nalog o provođenju istrage protiv pomoćnika ministra branitelja (1952.) zbog osnovane sumnje za kazneno djelo primanja mita, objavilo je danas Državno odvjetništvo RH na internetskim stranicama.

Prema pisanju medija riječ je o Dinku Mikuliću, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja Hrvatski ratnih vojnih invalida (HRVI) i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji je jutros i uhićem.

DORH navodi kako je osumnjičenik – kao ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnik ministra branitelja, ranije ravnatelj Uprave za stambeno zbrinjavanje, te pomoćnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti – u Zagrebu od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine, kao protuuslugu da bi (mimo stvarnih potreba i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva), bilo odabrano određeno trgovačko društvo kao prodavatelj stanova na području Varaždina – od članova Uprave i suvlasnika tog trgovačkog društva u više navrata tražio isplatu ukupno 250.000,00 eura.

Osumnjičeniku je prilikom kupovine stanova za 2005. i 2006. godinu od člana Uprave i suvlasnika društva i isplaćen iznos od 50.000,00 eura.

Potom je tijekom 2008. godine osumnjičenik zatražio isplatu 100.000,00 eura te je nakon primitka ponude osigurao da Ministarstvo branitelja uputi prijedlog Vladi RH o potrebi kupnje stanova od navedenog društva, ističe DORH.

Nakon što je sklopljen kupoprodajni ugovor, do prosinca 2012. godine osumnjičenik je od drugog suvlasnika i člana Uprave društva u više navrata tražio da mu isplati daljnjih 100.000,00 eura. Nakon što njegovom zahtjevu nije udovoljeno zbog nedostatka sredstava, osumnjičenik je tražio da mu se u vrijednosti traženog iznosa preda odgovarajuća nekretnina ili da mu se navedeni iznos isplati plaćanjem fiktivnih računa koje bi društvu ispostavila društva prema njegovoj uputi.

Na zahtjev USKOK-a sudac istrage je donio rješenje o privremenoj mjeri osiguranja radi oduzimanja imovinske koristi, navodi DORH.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To su prljave laži .

Nebi jedan SDP-ovac nikada uzeo mazalicu !

New Report

Close