Đuro Đaković se izvukao, kako će Ingra sada izbjeći stečaj?

Autor: Tin Bašić , 23. listopad 2012. u 11:44
Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đure Đaković holdinga, postavio je 'visoko letvicu'/PIX

Rijetke dioničare posrnuloga građevinara zaintrigirala je ponuda iz Sl. Broda.

Na ponudu koju je Đuro Đaković holding sredinom srpnja dao za Ingru nije se javila ni četvrtina dioničara te građevinske tvrtke.

Ingra je u ponedjeljak objavila kako je samo 23,56 posto dionica te kompanije, odnosno 3,19 milijuna komada bilo pohranjeno i spremno na prodaju. Budući da je uvjet za uspjeh ponude preuzimanja te građevinske kompanije Uprava Đuro Đaković holdinga postavila na neuobičajeno (ili ciljano, op. a.) visokih 95 posto, u startu je bilo malo vjerojatno da će gotovo svi dioničari Ingre pristati na ponudu.

Budući da nije dosegnut postavljeni prag, Đuro Đaković Holding izvukao se iz preuzimanja Ingre i više nema zakonsku obvezu to napraviti. Zbog novonastale situacije Zagrebačka je burza obustavila trgovanje dionicama Ingre i Đuro Đaković holdinga. S obzirom na to da je ponuda Đuro Đaković holdinga bila jedna od posljednjih slamki spasa posrnuloga građevinara, pitanje je kako će i hoće li Ingra uspjeti izbjeći stečaj s obzirom na velike dugove. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Nije mogla zbog ponude ĐĐ ali sada bi po zakonu morala.

koliko znam, ingra je po zakonu već trebala biti u stečaju, pa je sve što se događa u biti kriminal državnih službi koje bi trebale provoditi zakone, a one ih sustavno krše i podupiru njihovo kršenje.

kad može porezna uprava, zašto ne bi i drugi. u državi vlada toliko bezakonje, uglavnom generirano upravo od strane državnih službi da bi trebalo ukiniti sudstvo i policiju.

bit će zanimljivo vidjeti kako će banke voditi u bilancama arenu ako je se dokopaju. ako vode stanove po 2-3 puta većoj cijeni od realne i nitko ih ne kažnjava, porezna uprava čak svim silama izbjegava objaviti podatke o realnim cijenama prodanih stanova, kako će onda tek arenu! gomila gubitke, ne bi me čudilo da se pretvori u ruševinu kao ona u splitu, a banke će je i dalje na papiru voditi kao da se ništa nije dogodilo.

http://www.business.hr/kompanije/drzava-ulazi-u-vlasnistvo-cetiriju-gradjevinaca-ingra-krovna-tvrtka/print

Hrvatskom čarolijom.

New Report

Close