Ured zaprimio 5000 zahtjeva za brzu procjenu šteta, obrađeno 500, sada imate i aplikaciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. ožujak 2020. u 09:42
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio je aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“ pa mole građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Na ovaj način će pomoći Uredu i ubrzati procjenu štete, poručili su.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama, kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite radili su cijelu noć, zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, a u nedjelju ih obrađeno više od 500 brzih procjena na terenu.

“To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka”, istaknuli su iz Ureda.

Uz to, Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio je aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“ pa mole građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Na ovaj način će pomoći Uredu i ubrzati procjenu štete, poručili su.

Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, a komunalno-prometno redarstvo je označilo zgrade u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom.

Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.

Još jednom, molimo građane za strpljenje i poručuju da će timovi građevinara obići građevine prema prioritetima.

Komentirajte prvi

New Report

Close