Upoznajte Mariju, trenutnu zvijezdu hrvatske scene (ne)zaposlenih

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2012. u 13:25
Marija Pranjić

Priča o Mariji Pranjić odjeknula je nakon što su se mediji o njoj raspisali kao o djevojci koja zna kako privući pažnju poslodavaca.

Priča o Mariji Pranjić odjeknula je nakon što su se mediji o njoj raspisali kao o djevojci koja je pokrenula vlastitu web stranicu kako bi privukla potencijalne poslodavce.

Na svojoj se web stranici uredno predstavila, navela svoje radno iskustvo, kontakt, a kao bonus dodala je što drugi misle o njoj te galeriju fotografija.

Marija na svojoj stranici ističe kako je uspješno savladala i posljednji korak, obranu diplomskog rada, te tako završila diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

"Uz pomoć ove stranice i sadržaja na njoj, još prije završetka diplomskog studija, dobila sam više poziva na razgovor za posao, a onda i ponude za posao između kojih je bila ponuda koja je osigurala da niti jedan dan ne budem na burzi. Trenutno radim u NTH u njihovim uredima u Varaždinu, kao asistent u administraciji i logistici. Postoje još neke ideje i planovi za mene ali moram se prvo pokazati i dokazati na ovoj poziciji, što je uredu. Tim ljudi sa kojim radim je vrhunski i prihvatili su me od prvog dana na najbolji mogući način", ističe Marija na svojoj stranici.

Dodaje i kako se njeno pripremanje za tržište rada tokom godina studiranja kroz prikupljanje što više znanja radom u studentskim organizacijama, kao i radom na različitim projektima i sudjelovanjem na raznim dodatnim predavanjima i seminarima uvelike isplatilo.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Bravo za sve uspjehe i postignuća! Da li bi bez svih tih silnih medalja i dalje tako lako pronašla posao? Jako uspješna cura, međutim malo je tako uspješnih studenata, ali su i dalje jako dobri. Lako sa tako iscrpnim životopisom i silnim udrugama, ali šta će jedan student koji ima iste osobine, ocjene i znanje, ali ne toliko redaka u CV? Bit će ko i svaki drugi nezaposleni…
Dajte primjer kako je jedan prosječan građanin uspio naći posao na inovativan ili kakav god zanimljiv način, mislim da bi ova cura pronašla posao i bez web stranice. Ovaj članak može samo demotivirati ljude koji nemaju šta previše o sebi pisati, a takvih ima jako puno. Ma da će i mnoge potaknuti da mrdnu guzicom.

Viječni problem je taj da možeš naći posao u svako doba dana, ali ako si spreman raditi bez plaće

Svaka Vam čast! Ima nas više koji smo napravili i puno više za samopromociju ali nemamo nikoga da piše o nama! Lako je naći posao kada imaš nekoga da piše o tebi!

Super!Ovo pokazuje da se sami moramo potruditi da posao pronađe nas,a ne da mi tražimo njega!

New Report

Close