Dobra vijest nakon berbe – dovoljno krumpira za omiljeni domaći čips

Autor: Marija Crnjak , 12. rujan 2021. u 09:00
Ove godine posađeno 480 ha krumpira na poljima d u okolici Hercegovca, Međimurju i Slavoniji/PD

Domaći proizvođač u kategoriji slanih grickalica, ujedno lider u otkupu industrijskog krumpira s hrvatskih polja, upravo završava sezonu otkupa.

Nakon berbe krumpira u Moslavini, Međimurju, Slavoniji i Baranji oko 10 do 15 tisuća tona krumpira završit će u proizvodnji domaćeg čipsa u tvornici Intersnack Adria u Hercegovcu, javljaju iz kompanije poznate po proizvodnji Čipi Čipsa.

Domaći proizvođač u kategoriji slanih grickalica, ujedno lider u otkupu industrijskog krumpira s hrvatskih polja, upravo završava sezonu otkupa.

“Ove godine posađeno je 480 hektara krumpira na poljima domaćih poljoprivrednika u okolici Hercegovca, Međimurju i Slavoniji.

S nekima od njih takva suradnja traje već desetljećima, tijekom kojih smo testirali više od 800 sorti krumpira kako bismo danas imali odabir najkvalitetnijeg krumpira za čips. Svih proteklih godina, a pogotovo posljednje dvije, uspijevali smo otkupiti sav urod krumpira i organizirati sadnju za novu sezonu.

Dodatno smo pokrenuli i izvoz krumpira te je hrvatski krumpir završio i u proizvodnji čipsa u Intersnackovim tvornicama diljem regije.

Ova godina bila je iznimno zahtjevna, hladno proljeće te iznimno sušno i vruće ljeto zahtijevali su golem napor i angažman naših kooperanata, ali njihov trud može se vidjeti u dobroj kvaliteti krumpira” istaknuo je Josip Cvetko, direktor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu.

Komentirajte prvi

New Report

Close