Umjesto lockdowna, Stožer će krenuti sa kažnjavanjima?

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2021. u 08:19
Foto: Pixsell

Županijskim stožerima Nacionalni će stožer dati upute za postupanje.

Kako je Index u četvrtak doznao, lockdowna uoči Uskrsa, a sasvim izgledno i kasnije, neće biti.

Umjesto toga Stožer uvodi model mjera po županijama. Kako doznaje Index, sada će ga proširiti i na kažnjavanje.

U Stožeru smatraju da županijski stožeri moraju preuzeti znatno veću odgovornost, ne samo za donošenje pravodobnih i konkretnih mjera na svom području, nego i za provođenje mjera.

Nacionalni stožer, govore dobro upućeni izvori, počeo je poduzimati upravo aktivnosti koje bi trebale dovesti do puno većeg angažmana lokalnih stožera u kažnjavanju onih koji se ne drže mjera. To se u prvoj mjeri odnosi na vlasnike raznih objekata, od kafića i restorana do trgovina, teretana i drugih koji prema odlukama Stožera moraju provoditi mjere u svojim objektima, ali i na građane, prvenstveno kad je riječ o nenošenju ili neispravnom nošenju maski, ali i u slučajevima nedopuštenih privatnih okupljanja.

“Bez lokalnih stožera se ne možemo boriti s ovom pandemijom. Ovo nije nikakvo prebacivanje odgovornosti, nego jedini način da ne uvodimo strože mjere u cijeloj zemlji jer nema smisla da se zatvara Slavoniju ako je tamo situacija dobra, dok je u nekim primorskim županijama vrlo loša”, govori Indexov izvor blizak Stožeru.

Županijskim stožerima Nacionalni će stožer dati upute za postupanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close