Grade hotele i ljetovališta: Hotelska kompanija ulaže 800 milijuna kuna u jedan od najljepših dalmatinskih otoka

Autor: Marija Crnjak , 15. listopad 2021. u 10:28

Veliki će naglasak biti i na ponudi lokalne hrane i namirnica proizvedenih na otoku, dok će se digitalizacijom ukinuti korištenje papira u čitavom hotelu.

Nadzorni odbor hotelske kompanije Helios Faros iz Starog grada na otoku Hvaru usvojio je prijedlog Kapitalnih investicija (Capex-a) Društva za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 223,2 milijuna kuna, javljaju iz kompanije. To predstavlja nastavak ulaganja u repozicionicranje turističkog portfelja hvarske tvrtke koju su završetkom stečajnog postupka 2019. godine preuzeli mirovinski fond PBZ Croatia osiguranje s udjelom od 78 posto, te Valamar Riviera s 20 posto udjela.

Kako javljaju iz Valamara, ova ulaganja se najvećim dijelom odnose na izgradnju prvog Valamarovog održivog eko ljetovališta, završetak investicija u Hvar Places hotel by Valamar, izgradnju Aquamar bazenskog kompleksa te ukupno uređenje turističke zone.

“Nature resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta pozicioniranog za odmor obitelji. Izgradnja ljetovališta ostvarit će se poštujući najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti. Valamar nature resort na otoku Hvaru prvi je turistički projekt koji će koristiti prefabricirane objekte i modularnu gradnju projektiranu prema Valamar standardima kvalitete smještaja”, ističu u kompaniji.

Koncept je inspiriran prirodom i održivim dizajnom, pa se tako arhitektura ljetovališta uklapa u prirodni okoliš otoka u oblikovanju zgrada dok unutarnje uređenje potpisuju domaći dizajneri i umjetnici koristeći lokalnu tradiciju i materijale. Oborena stabla koristit će se u uređenju prostora, a svako posječeno stablo bit će nadomješteno novo posađenim.

Veliki će naglasak biti i na ponudi lokalne hrane i namirnica proizvedenih na otoku, dok će se digitalizacijom ukinuti korištenje papira u čitavom hotelu. Projekt se planira izgraditi u dvije faze tijekom 2022. i 2023. godine, a kako bi se sve zelene inicijative ostvarile u punom potencijalu te realizirali svi aspekti održivog razvoja ljetovališta, projekt se planira prijaviti na zelene EU fondove.

Tijekom covidom obilježene 2020. godine ponovno je pokrenuto poslovanje u Heliosu, a 2021. otvoren je prvi obnovljeni hotel Hvar Places hotel by Valamar. Poslovni plan razvoja Helios Farosa pretpostavlja ulaganja u ukupnom iznosu od oko 800 milijuna kuna u održivi turizam visoke dodane vrijednosti koji će pozitivno utjecati na gospodarski rast otoka, kažu u kompaniji. Do 2025. godine planira se rekonstrukcija i izgradnja tri hotela i ljetovališta kategorije 4* i 5* s ukupnim kapacitetom od 700 smještajnih jedinica.

Komentirajte prvi

New Report

Close