Ulagači se guraju da bi gradili na napuštenoj Paromlinskoj

Autor: Marija Crnjak , 26. travanj 2018. u 08:07
Napušteni blok između Pothodnika i Gradskog poglavarstva u Zagrebu atraktivna je lokacija/Patrik Macek/PIXSELL

Jedna od tvrtki kojoj se sviđa projekt za oronuli poslovni kompleks je i Supernova, koja je u velikom zamahu. Dražba je u svibnju.

Visok je interes investitora za poslovni objekt Paromlinska, napušteni blok između pothodnika i zgrade Gradskog poglavarstva, a jedan od ulagača kojem se projekt jako sviđa je i austrijska Supernova, no tek trebaju razmotriti hoće li se javiti na dražbu koja je za Paromlinsku najavljena za kraj svibnja.

Otkrio je to Paul Merdzo, direktor tvrtke Supernova Management na panelu na 14. konferenciji o razvoju nekretnina u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje u Zagrebu.  Kako je poznato Supernova je u velikom investicijskom ciklusu u trgovačke centre u Hrvatskoj. Tvrtka je trenutačno vlasnik pet centara u Zagrebu, nakon što su lani kupili Centar Cvjetni, Centar Kaptol i Branimir centar, s tim da su Branimir i Kaptol u procesu rekonstrukcije.

Novi Branimir u kojem će Hilton otvoriti svoj Canopy hotel bit će gotov ove jeseni, a plan je dovršiti Kaptol do jeseni 2019. godine.  "U dogovoru s najmoprimcima lokala odlučit ćemo u kojem smjeru ćemo ići u Kaptol centru, koji više definitivno neće biti samo šoping centar, što za tu lokaciju nije održivo, već kombinacija s lifestyle sadržajima i poslovnim dijelom. Osim kina uvest ćemo još ugostiteljskih sadržaja, sadržaja za djecu, pojednostavit ćemo ulaz i izlaz centra, i nastojat ćemo ne zatvarati lokale za vrijeme rekonstrukcije", pojasnio je.

Branimir će također biti kombinacija okupljališta i zabavnih sadržaja, a trgovački dio će biti samo za osnovne potrebe centra. Merdzo smatra da je Paromlinska lokacija jako primamljiva lokacija i uklopila bi se u koncept Supernove. "Znamo da je visok interes developera, što će povećati i cijenu, razmotrit ćemo što se tamo događa, ali kao ozbiljan investitor moramo gledati da imamo održiv rast", kazao je Merdzo. 

Osim rekonstrukcije Importanne Galerije u smjeru gradske galerije s mješovitim sadržajima za okupljanje, Importanne grupa zasad nije posebno zainteresirana za nove trgovačke sadržaje, već su usmjereni na investicije u turizmu, otkrila je Nevenka Zečević, direktorica operacija u Importanne grupi. Tvrtka Cirila Zovka dovršila je investicijski ciklus u pet hotela u Importanne Resortu u Dubrovniku, a naredne investicije ići će prema drugim gradovima na obali.

Rekonstrukcija trgovačkih u gradske centre s različitim sadržajima, od hotela do poslovnih prostora i mjesta za okupljanje i zabavu, trend je koji je konačno stigao u i Hrvatsku i nijednom investitoru više neće pasti na pamet kupnja zemljišta na rubu grada za gradnju, istaknuo je Patrick Franolić iz konzultantske tvrtke Spiller Farmer. Umjesto toga radi se rekonstrukcija postojećih objekata, po mogućnosti u središtima gradova, a u trgovini jačaju male lokalne koje daju vrijednost za novac, složili su se sudionici panela. Kroz 1-3 godine u Zagrebu se tako očekuje rekonstrukcija NAME u Ilici i na Kvatriću, bivše tvornice Nade Dimić, Zagrebačkog King Crossa. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

smiješna priča koja odaje pamćenje na razini kišne gliste. baš na toj lokaciji su ima već 10 i više godine kanadski investitori razvili sjajan koncept brownfield rekonstrukcije stare industrijske zgrade, koji je u to doba bio vodeći razvojni trend u zapadnoj europi – da bi ih bandić blokirao na najprimitivniji način – iskoristio je namjernu rupu u zakonu da im uopće ne odgovori na zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole, godinama.

i sad se ta priča ponovno otkriva kao topla voda. povijest stoji i u zagrebu i u cijeloj hrvatskoj, a bandićevo vječito sjedenje u fotelji selonačelnika mračan je podsjetnik na takvo stanje.

New Report

Close