Uhićena Gabrijela Žalac

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2021. u 10:39
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Po nalogu novoosnovanog Ureda europskog tužitelja policija je jutros uhitila bivšu ministricu Gabrijelu Žalac te još tri osobe.

Kako se doznaje, bivša ministrica Gabrijela Žalac uhićena je jutros nakon što je odvedena na obavijesni razgovor u ured EPPO-a (Europskog javnog tužitelja) u Ilici u Zagrebu zbog afere Softver.

Ured europskog javnog tužitelja objavio je i priopćenje:

“Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi hitne dokazne radnje danas, 10. studenoga 2021. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljene dodatne pojedinosti”, naveli su u priopćenju.

Podsjetimo, sumnjiv je posao izrade softvera teškog oko 16.24 milijuna kuna, koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u vrijeme dok mu je na čelu bila Gabrijela Žalac dodijelilo tvrtki Ampelos.

O svemu se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova koje je potvrdilo uhićenja.  ”Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Uredom europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je nekoliko fizičkih te pravnih osoba s područja Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Danas u ranim jutarnjim satima uhićene su četiri osobe, među kojima se nalazi jedna bivša državna dužnosnica te jedan aktualni državni dužnosnik. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja”, napisali su iz MUP-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Žalac, Kušćević, Sanader, Barišić, Čehok, Kalmeta, Čobanković, Fiolić… To su divni i krasni ljudi, a HDZ nije koruptivna organizacija.

Novoosnovani ured a već hapse. Pa kad bi naš Uskok tako radio ne bi bilo mjesta mjesta u zatvorima za 1 tjedan.

New Report

Close