Ugovori o kojima ovisi razvoj luke Rijeka ‘teški’ su 554 milijuna kuna  

Autor: Suzana Varošanec , 18. lipanj 2020. u 09:24
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ugovori ukupne vrijednosti  554 milijuna kuna  koji se sufinanciraju bespovratnim EU sredstvima,  izrazito važni za razvoj luke Rijeka, danas će biti potpisani u Rijeci, prema najavi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Riječ je o ugovorima za izvođenje radova na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka u vrijednosti 456,36 milijuna kuna, te za izvođenje radova produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata čija vrijednost ukupno  iznosi  97,7 milijuna kuna.
Ugovor za radove na prometnici DC403, od čvora Škurinje na riječkoj obilaznici do novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali u riječkoj luci potpisuju predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, kao predstavnik investitora, zajedno sa odabranom Zajednicom ponuditelja koju čine tvrtke Kolektor CPG, GP Krk i Euro-asfalt. Riječ je o trasi dužine 2977 metara, s 380 metara pristupne ceste koju čeka rekostrukcija, no na kojoj se zbog zahtjevnosti terena nalaze  tunel Podmurvice duljine 1,2 kilometara, vijadukt Piopi s 316 metara, vijadukt Mlaka sa 144 metra i podvožnjak s 56 metara duljine.
“Po potpisu ovog ugovora, svečanost će se nastaviti potpisivanjem Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta „Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – produbljenje južnog veza AGCT (POR2CORE-AGCT Dredging)”, koji se također sufinancira kroz EU sredstva. Ovaj ugovor  potpisat će ravnatelj Lučke uprave Rijeka te članica Uprave, NUOVA CO.ED.MAR S.r.l..”,  navode iz ovog resora.
Ugovor obuhvaća radove produbljenja morskog dna u duljini od 100 metara uz obalni zid južnog veza čime će se izjednačiti dubina mora u cjelokupnoj dužini operativne obale Kostrensko pristanište jug od 428 metara na terminalu Jadranska vrata (AGCT)., a ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u   na potpisivanju oba ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close