Udruga Franak: Vrhovni sud imat će nedovršenog posla s nama

Autor: Poslovni dnevnik , 21. prosinac 2022. u 22:00
Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak/S. Strukić/PIXSELL

Vrhovni sud još će morati odlučivati o kreditima u švicarskom franku, priopćili su iz Udruge Franak.

Vrhovni sud još će morati odlučivati o kreditima u švicarskom franku, priopćili su iz Udruge Franak.

Kako stoji u priopćenju, nakon objave triju pravnih shvaćanja Vrhovnog suda o pravu potrošača na punu restituciju nakon izvršene konverzije CHF kredita, od kojih dva nisu prihvaćena, dok treće uopće ne odgovara na to pitanje, a “još uvijek razočarani neodlučnošću najvišeg suda kao i potpuno promašenim načinom odlučivanja o istom pitanju dvaput”, u Udruzi Franak zaključuju dvije stvari.

“Vrhovni sud nije donio pravno shvaćanje o pravu potrošača s konverzijama na punu restituciju, naime nije ga ni prihvatio, ni odbacio.

”Vrhovni sud RH donio je samo jedno pravno shvaćanje koje zasad nije prošlo sudsku evidenciju, ali to pravno shvaćanje nema baš nikakve veze s našim tužbenim zahtjevima. Nitko od potrošača ne traži nikakve zatezne kamate koje bi tekle na preplatu iz konverzije”, stoji u priopćenju.

“Nastavlja se naša pravna borba, ništa nije gotovo i VSRH će itekako imati i dalje nedovršenog posla s nama”, dodaje se u priopćenju.

“Matematički izračuni pokazuju da potrošači to pravo imaju, a Vrhovni sud samo mora utvrditi kako se pravo na obeštećenje upravo mora utvrditi sudskim vještačenjem”, smatraju u Udruzi Franak.

Komentirajte prvi

New Report

Close