Ubrzao rast hotela, apartmani usporili

Autor: Marija Crnjak , 22. srpanj 2019. u 21:59
I Ultra je 'učinila svoje'/Borna Filić/PIXSELL

Split je u šest mjeseci imao 15 posto više noćenja, srpanj zasad u plusu 6%.

Split je u prvih šest mjeseci imao 12 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, a porasti se nastavljaju i u srpnju koji do sada ima plus od šest posto, priopćili su u ponedjeljak iz Turističke zajednice grada Splita. 

Porast je ove godine ostvaren i za vrijeme glazbenog festivala Ultra, otkrila je direktorica TZ-a grada Splita Alijana Vukšić.

U tjednu održavanja Ultre bilo je 10 posto više dolazaka i 12 posto više noćenja nego lani, pokazuju podaci sustava eVisitor. Split je u ovu turističku sezonu ušao s 45 otvorenih hotela, pri čemu je u ovoj godini otvoreno sedam novih manjih i većih hotelskih objekata, što je najviše novootvorenih hotela u jednoj godini u Splitu u ovom desetljeću.

Usto od ove godine imaju i deset novih hotela s 4 i 5 zvjezdica, čime je su hotelski kapaciteti povećani za deset posto, i oni su gotovo stopostotno popunjeni. 

Gostima u Splitu je sada na raspolaganju 3641 krevet u hotelima, odnosno 320 hotelskih kreveta više nego lani, a završni radovi trebali bi ove ili iduće godine biti gotovi na još nekoliko novih hotelskih objekata koji će imati ukupno oko 1200 kreveta u hotelima s četiri ili pet zvjezdica. 

Istovremeno, smještajni kapaciteti u obiteljskom smještaju u Splitu ove godine su rasli najmanjom stopom u proteklih pet godina, iako su njihovi kapaciteti za pet posto veći nego lani. Ove je godine na tržište stavljeno pet posto više postelja, odnosno 1.271 novi krevet u privatnim stanovima, apartmanima i sobama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close