Uber isplatio zaostatke vozačima, za kašnjenje mu kriva banka

Autor: Marija Crnjak , 19. listopad 2021. u 12:28
Sindikat radnika digitalnih platformi je jučerašnji štrajk ocijenio uspješnim/MATIJA HABLJAK/PIXSELL

Štrajk je najavljen prošlog petka zbog kašnjenja isplata vozačima od kompanije, a trajao je od 7 do 10 sati.

Sindikat radnika digitalnih platformi ocijenio je jučerašnji štrajk vozača Ubera uspješnim, iako nemaju točan podatak o broju vozača koji su u njemu sudjelovali.

Štrajk je najavljen prošlog petka zbog kašnjenja isplata vozačima od kompanije, a trajao je od 7 do 10 sati, bez blokade prometa, kako se ne bi stvorila pogrešna percepcija.

Iz Uprave Ubera poručili su da potpuno poštuju pravo vozača na prosvjed, a iako smatraju da ova skupina ne predstavlja većinu partnera vozača, kažu da ozbiljno shvaćaju njihove pritužbe. Za kašnjenje isplata jučer su optužili banku.

“Prošli tjedan došlo je do problema s obradom isplata u lokalnoj banci, što je rezultiralo kašnjenjem s isplatom tjedne zarade. Brzo smo poduzeli mjere kako bismo riješili problem i isplatili sve zaostale uplate, što je jutros i riješeno.

Čim smo shvatili što se događa, poslali smo poruku svim partnerima vozačima čija uplata kasni, ispričavajući se zbog neugodnosti i objašnjavajući kad mogu očekivati isplatu”, poručili su iz Ubera.

“Učimo iz ovog iskustva kako bismo nastavili poboljšavati naše procese. Što se tiče zarada općenito, ostajemo predani stvaranju održivog okruženja za poslovanje naših partnera pa smo u tu svrhu nedavno podigli cijene.

Ovo povećanje ne čini značajnu razliku za korisnike Uber aplikacije, dok u konačnici najviše profitiraju naši partneri, čiji su prihodi sada veći”, podsjećaju u Uberu.

Komentirajte prvi

New Report

Close