U Zelenu puntu uloženo već 5 milijuna eura, do sezone 50 apartmana

Autor: Marija Crnjak , 30. ožujak 2023. u 08:56

Adriatic Tourist Resorts planira izgradnju ukupno 780 kreveta u različitim objektima, no za dobar dio projekta čeka se izmjena Urbanističkog plana uređenja.

Gotovo 50 apartmana u turističkom naselju Zelena punta u Kukljici na otoku Ugljanu bit će temeljito obnovljeno i spremno do turističke sezone, što je tek manji dio ambicioznog projekta ulaganja slovačkog investitora Adriatic Tourist Resorts (ATR) u ukupnom iznosu od 40 milijuna eura. Zelena punta danas je užurbano gradilište, a dosad je uloženo 5 milijuna eura, te se za dobar dio projekta čeka izmjena Urbanističkog plana uređenja, kaže nam Dino Manestar, direktor Adriatic Tourist Resortsa i Premium Star Hotelsa (PSH), u vlasništvu Prime Tourist Resortsa iz Bratislave.

Slovačko-hrvatska suradnja

Kako je poznato, ATR u vlasništvu JS Capital Managementa iz Bratislave preuzela je Zelenu puntu, kao i Hotel Trakošćan nakon stečaja Coninga, za oko 26,5 milijuna kuna. Iako je sve od pokretanja stečaja Coninga pa do preuzimanja svake sezone bila otvorena gostima, naselje je zapušteno, s neiskorištenim smještajnim kapacitetom, zapuštenim sportskim terenima i dotrajalom infrastrukturom, a prostire se na čitavom poluotoku odvojenom od stare jezgre naselja, u gustoj borovoj šumi. Ideja investitora je maksimalno sačuvati prirodno nasljeđe te napraviti resort mješovite namjene kategorije 4 zvjezdica. Naime, svi apartmani koji se sad uređuju idu na tržište, no pod posebnim uvjetima karakterističnim za takve projekte.

Adriatic Tourist Resorts u investiciji planira izgradnju ukupno 780 kreveta u različitim objektima uz dodatne sadržaje i kompletnu infrastrukturu, a prvi veći radovi krenuli su nakon prošle ljetne sezone. Projekt za novu Zelenu puntu potpisuju slovački arhitekti iz projektantske kuće GFI u suradnji s hrvatskim uredom I2D, a namjera je maksimalno uklopiti sve jedinice u prirodno okruženje, uz korištenje prirodnih materijala u uređenju interijera.

“Prvih 6 apartmana u jednoj zgradi je gotovo i spremno, i ta zgrada je bila model za sve ostale. Dodatnih 40 apartmana je u fazi izgradnje i bit će gotovi do ljetne sezone 2023. Nakon sezone kreće se s obnovom još 80 apartmana te je plan da budu gotovi do sezone 2024. Pritom se smanjuje broj apartmana, s ciljem povećanja kvadrature apartmana i povećanja komfora i kategorije”, pojašnjava Manestar.

52 novih

bungalova izgradit će se na mjestu 80 starih koji su pod zadnje služili osoblju

Već je započela prodaja svih apartmana, koji se nude kao kombinacija investicije i korištenja. Uvjet za kupnju je da svaki kupac odmah vraća apartman u zakup, s tim da resort ima pravo prvokupa u slučaju da ga u bilo kojem trenutku želi prodati. ATR brine o svemu, od održavanja, prodaje, čišćenja, a prihod od iznajmljivanja se dijeli po ugovorenom ključu, te sve operacije vodi Premium Star hotels.

Za kraj – hotel

Na samom resortu uz radove na apartmanima započeli su pripremni radovi na izgradnji beach cluba, i plan je da bude gotov do sezone 2024. Uz apartmane i popratne sadržaje plan je izgradnja luksuznih vila te hotela, što će biti zadnja faza ulaganja. Srušit će se svih 80 bungalova koji su pod zadnje služili kao smještaj za osoblje, no posve su dotrajali, i na njihovom će se mjestu izgraditi novih 52 bungalova, većinom s dvije smještajne jedinice. Od smještajnih kapaciteta zadnji će na red doći hotel od 4 zvjezdice s oko 60 soba, sa 120 kreveta. Prvi plan je bio da sve bude gotovo do 2025., no splet okolnosti na tržištu usporio je proces, kao i mnogim drugim ulagačima. Budžeti se zasad drže, otkriva Manestar.

“Do kraja godine očekujemo izmjene UPU-a od strane općine Kukljica i onda nastavljamo s projektiranjem vila i zamjene starih bungalova, te beach kluba i sportskih terena i hotela. U fazi projektiranja su i stari restoran i recepcija”, kaže nam Dino Manestar.

Komentirajte prvi

New Report

Close